Ericsson kutter 10 000 jobber

Ericsson regner med å kutte 10 000 stillinger i år, og varsler ytterligere kutt neste år. Det er for tidlig å si om det kommer nye kutt i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske tele-giganten tapte 5,4 milliarder svenske kroner før skatt i første kvartal i år, mot 4,9 i samme kvartal i fjor. For å komme seg over på plussiden satser selskapet på å kutte kostandene innen 2004 med 40 milliarder i forhold til 2000. Det betyr nye masseoppsigelser neste år.

- Det kan bli like mange til hvis konjunkturene ikke snur, sier konsernsjef Kürt Hellström til det svenske nyhetsbyåret TT.

Tidligere i år ble det annonsert kutt på mellom 250 til 300 ansatte i Ericsson Norge. Den norske avdelingen vet ennå ikke om det vil komme nye kutt i år.

- Det er for tidlig å si hvilke virkninger dette vil få for oss. Det er ikke spesifisiert i kvartalsrapporten hvor kuttene vil komme, sier kommunikajsonsdirektør Bente Lie i Ericsson Norge til Dagbladet.no. Hun utelukker ikke nye kutt, eller at deler av virksomheten slås sammen med enheter i andre land.

Før kuttene i februar hadde selskapet 1000 ansatte i Norge. Hvor mange som må gå er ikke klart fordi selskapet jobber med å finne nye arbeidsplasser i eller utenfor konsernet.

MØRKE SKYER: Ericsson kan komme til å si opp nærmere 20 000 fram mot 2004.