Ericsson varsler flere nedskjæringer

Det svenske Ericsson-konsernet reduserer sine framtidsprognoser og vil kutte 16.000 arbeidsplasser fram til neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ericsson kunne presentere både gode og dårlige nyheter i kvartalsrapporten som ble lagt fram fredag. Blant de positive beskjedene var at selskapets kvartalsresultat var bedre enn ventet. Tapet før skatt var på 3,5 milliarder svenske kroner, 1,6 milliarder mindre enn tilsvarende periode i fjor og en halv milliard kroner mindre enn analytikernes snittprognose.

Men driftsresultatet for andre kvartal viser et tap på 2,7 milliarder, mot 4 milliarder svenske kroner i samme kvartal i fjor. Omsetningen i andre kvartal var på 38,5 milliarder svenske kroner, tilbake 31 prosent fra tilsvarende kvartal i fjor, da omsetningen var på 55,5 milliarder.

Sparer mer

På grunn av den lave omsetningen senker Ericsson sine prognoser for resten av året og varsler flere innsparingstiltak. Selskapet håper at innsparingene vil være på 10 milliarder kroner fra og med tredje kvartal neste år.

Selskapet reduserer arbeidsstyrken fra 76.200 ansatte ved halvårsskiftet i år, til under 60.000 neste år, ifølge Ericssons pressesjef Mats Madsen.

- Vi kan ikke presisere nærmere hvordan innsparingene skal skje i dag. Men det pågår en vedvarende gjennomgang av virksomheten og det også aktuelt å selge ut selskaper fra konsernet, sa Madsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer