Erik (17) skapte panikk i banken

VINJE i Telemark (Dagbladet): Fra gutterommet lurte dataentusiast Erik Karlsen (17) seg forbi sikkerhetssystemene til nettbanken til Sparebanken NOR. På et blunk skaffet han seg full tilgang til opplysninger på kundenes bankkonti og skremte vettet av bankens dataeksperter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

17-åringen skaffet seg også tilgang til konti som ikke er tilknyttet nettbank.

- Det er skremmende hvor enkelt dette er. Det er skummelt at det skal være så lett å få tilgang til sensitive opplysninger, sier Karlsen til Dagbladet.

Han trodde knapt sine egne øyne da han oppdaget at han kunne gå inn på forskjellige konti i banken - etter først å ha logget seg inn med eget passord i nettbanksystemet.

- Det begynte nærmest som en lek. En kamerat av meg tvilte på det jeg sa, men ble fort overbevist da jeg kunne fortelle hva han hadde på kontoen, og hvor han hadde tatt ut penger sist, sier dataentusiasten.

Han understreker at han fikk tillatelse av kameraten, og at han ikke har snust rundt på folks bankkonti.

- Med et kontonummer for handa kan du sjekke saldo og alle bevegelser på kontoen. Det var fritt fram for å se hvordan kunder har brukt pengene sine. Han vet ikke om han ville klart å flytte penger fra en konto til en annen. Men fra Sparebanken NOR ble det i går ettermiddag hevdet at det ville vært umulig.

- Det har jeg selvsagt ikke prøvd på. Det ville være å gjøre noe lovstridig, sier Karlsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.