Erik Blücher slipper fengsel

Den tidligere norske nazilederen Erik Blücher, for tiden Erik Nilsen, slipper fengsel selv om han er funnet skyldig i å ha spredd nazistisk musikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avgjørelsen om å la Blücher slippe fengsel ble tatt av Svea lagmannsrett torsdag. Retten mener at lovbruddene som Blücher og hans medarbeidere er funnet skyldig i, ikke er alvorlige nok til å medføre fengselsstraff.

Tidligere hadde Uppsala byrett dømt Blücher til tre måneders fengsel for å ha spredd nazistisk musikk, såkalt hvit makt-musikk. Blücher er fortsatt tiltalt for å ha spredd nazistiske videofilmer og cd-plater i en annen sak.

Den tidligere norske nazilederen er aktiv og en sentral person i det nynazistiske miljøet i Sør-Sverige.

Myndighetene har hatt vanskelig for å stoppe spredningen av rasistisk musikk og annen propaganda, og nå kan det bli enda vanskeligere.

Nazistiske grupper er blitt et stadig voksende problem i Sverige. I sommer skjøt og drepte nazister to svenske politimenn, og kravet om hardere tiltak mot den nazistiske bevegelsen vokser.

Men dersom domstolene bare ilegger bøter for spredning av nazistisk propaganda, som er forbudt etter loven, vil det bli vanskeligere å stoppe virksomheten.

(NTB)