«Erik» er langt fra den eneste som har klaget på beltesenga

37-åringen lå 28 døgn i strekk lenket til ei belteseng. Fra 2008 til i dag har det vært 16 belteklager på Veum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forrige helg skrev Dagbladet om «Erik» (37) som har fått store traumer etter behandlingen på Sykehuset Østfold Veum i mars 2010 hvor han ble liggende i hele 28 døgn beltet til ei sykehusseng.

- Flere ganger ble jeg liggende i min egen avføring. Jeg hadde ingen å prate med, og hadde bare et vindu og titte ut av. Behandlingen kan beskrives som ren tortur, sier 37-åringen til Dagbladet.

Nå har Dagbladet fått innsyn i klagestatistikken knyttet til beltelegginger på den avdelingen på Veum hvor «Erik» lå tvangsinnlagt.

16 klager Fra 2008 og til i dag har det vært 16 klager på beltelegging av pasienter på denne akuttpsykiatriske avdelingen.

• I 2008 var det en klage på beltelegging. Pasienten fikk avslag i kontrollkommisjonen.• I 2009 var det ingen belteklager.• I 2010 var det to klager. Pasientene fikk avslag.• I 2011 var det hele sju klager på beltelegging. I tillegg hadde kontrollkommisjonen 14 merknader i saker hvor pasienten ble lagt i belter. Pasienten ble gitt medhold i en av klagesakene.• I 2012 var det fire belteklager. Pasientene fikk avslag.• I 2013 har det foreløpig kommet to klager på beltelegging. Pasientene har fått avslag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer