Coronaviruset i New York:

Erik jobber med å stable lik

Før coronakrisa jobbet Erik Frampton (46) som rammemaker for eksklusiv kunst i New York. De siste ukene er kunsten byttet ut med jobb på et av de midlertidige likhusene. Han beskriver en kaotisk og grufull virkelighet.

NY HVERDAG: Til venstre er Erik Frampton på jobb som rammemaker. Til høyre står han foran en av de midlertidige likhusene i New York. Foto: Privat
NY HVERDAG: Til venstre er Erik Frampton på jobb som rammemaker. Til høyre står han foran en av de midlertidige likhusene i New York. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): - Jeg driver vanligvis med innramming av vakker kunst. Men plutselig befant jeg meg i et av de midlertidige likhusene omgitt av døde naboer, forteller Frampton til Dagbladet.

Som alle andre i New York er Frampton dypt berørt av pandemien. Jobben som rammemaker måtte settes på vent midlertidig, og han ble tvunget til å se seg om etter en ny jobb.

- Jeg følger nyhetene veldig tett og så hvordan denne pandemien kunne treffe New York lenge før mange andre. Så jeg og ektemannen min forberedte oss på at byen ville stenge ned før de fleste andre, sier Frampton.

Så tok en venn kontakt med Frampton og ga ham et tilbud om å jobbe på et av de midlertidige likhusene. Neppe det de fleste vil beskrive som en drømmejobb.

Lønn på forhånd

- Jobben betalte 75 dollar i timen (om lag 780 kroner), og de skriver ut en sjekk allerede den første dagen i tilfelle du ikke kommer tilbake. 24 timer seinere sto jeg inne i en kjøletrailer. Jeg ante ikke hva jeg hadde i vente, forteller Frampton, som først fortalte om sine opplevelser til radiokanalen WNYC.

Så langt er om lag 11.000 mennesker bekreftet døde av coronaviruset bare i byen New York.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer