Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erik Skutle trekker seg etter narko-avsløring

Snakker for første gang om siktelsen.

INNRØMMER: Stortingsrepresentant Erik Skutle (H) er siktet i en narkotika-sak. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
INNRØMMER: Stortingsrepresentant Erik Skutle (H) er siktet i en narkotika-sak. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingsrepresentant Erik Skutle (H) beklager i kveld å ha røyket hasj, etter at han tidligere i dag ble siktet i en stor narkotika-sak i Bergen.

- Jeg har i dag erkjent overfor politiet å ha røyket cannabis. Jeg avventer nå politiets videre behandling og er forberedt på å ta konsekvensen av lovbruddet, sier han i en pressemelding.

Partiledelsen sa i ettermiddag at de foreløpig ikke har tatt stilling til Skutles politiske framtid. Nå sier derimot hovedpersonen selv at han kommer til å trekke seg:

Forlater alle verv - Jeg er svært lei meg for det alvorlige tillitsbruddet jeg har begått. Jeg har sviktet de som har hjulpet meg fram og støttet meg i mitt arbeid de siste åra, ikke minst mine nærmeste. Det jeg har gjort er alvorlig og jeg forstår at det får konsekvenser. Jeg kommer til å trekke meg fra alle partiverv, men vil forsøke å bygge opp tilliten igjen sakte, men sikkert.

Høyre-politikeren er en av over 30 personer som er siktet etter en stor aksjon i Hordaland-politidistrikt. Tidligere i kveld fortalte Dagbladet at også en partikollega i Bergen bystyre er siktet i saken.

- Jeg ber om forståelse for at jeg nå trenger ro for å ta vare på meg selv og mine nærmeste, og ønsker ikke å kommentere saken ytterligere på det nåværende tidspunkt, sier han.

Skuffet statsminister Statsminister Erna Solberg sier det er alvorlig når en politiker begår et slikt lovbrudd.

- Dette er en alvorlig, men trist sak for alle. Skutle er en ung vararepresentant til Stortinget. Høyre har nulltoleranse for bruk og besittelse av narkotika, så dette er et alvorlig tillitsbrudd. En stortingsrepresentant har et særlig ansvar for å følge lover og regler, sier Solberg i en pressemelding.

Siktelsen er en av over 30 i en større opprulling av cannabisbruk blant unge i Bergen. De fleste er 18 og 19 år gamle, og er elever ved forskjellige videregående skoler i Bergen kommune. Bergenser Solberg ber om opprydning.

- Det er alvorlig hvis dette gjelder flere unge i Bergen. Det er viktig og riktig at lokal- og fylkespartiet sier de umiddelbart vil ta initiativ til å rydde opp i det som måtte være av ukultur, sier partilederen.

Hele Norges coronakart