Erik Solheim (50)

Utviklingsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kristin Halvorsen måtte velge om hun ville ha Erik Solheim eller Heidi Sørensen i regjering. Valget falt på førstnevnte, som nå blir utviklingsminister.


Solheim har jobbet en stund i UD allerede, som spesialrådgiver med ansvar for fredsforhandlinger på Sri Lanka. Han har jobbet tett med statssekretær Vidar Helgesen, og det kan hende de to fortsetter dette arbeidet selv om Helgesen mistet jobben i dag.

Erik Solheim er den sjenerte gutten som ble partileder i SV og brakte partiet opp til store høyder. Han kom fra et møblert hjem med en far som var forlagssjef og en mor som var direktør i Høyesterett.

I 1977 ble han leder i Sosialistisk Ungdom og bare ti år senere var han leder i moderpartiet SV. Han beholdt jobben fram til 1997, da Kristin Halvorsen tok over.

Det har alltid vært mye støy rundt Solheim. SV-dronning Hanna Kvanmo røyk uklar med ham, og mange i partiet advarte Halvorsen om å ta ham med i regjering.

Men det gjorde hun, og nå skal han gjøre det han trives med: Hjelpe de svakeste utenfor landets grenser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer