GIR TIL HUMANITÆRE ORGANISASJONER:  Utviklingsminister Erik Solheim skal ifølge Vårt Land gi 44,4 millioner kroner til humanitære organsiasjoner, etter å ha hatt penger igjen etter endringer på statsbudsjettet. Bildet er tatt da Solheim møtte norsk helsepersonell som skulle til Haiti for å bistå i redningsarbeidet etter jordskjelvkatastrofen. Her med daværende Røde Kors' generalsekretær Børge Brende. 
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
GIR TIL HUMANITÆRE ORGANISASJONER: Utviklingsminister Erik Solheim skal ifølge Vårt Land gi 44,4 millioner kroner til humanitære organsiasjoner, etter å ha hatt penger igjen etter endringer på statsbudsjettet. Bildet er tatt da Solheim møtte norsk helsepersonell som skulle til Haiti for å bistå i redningsarbeidet etter jordskjelvkatastrofen. Her med daværende Røde Kors' generalsekretær Børge Brende. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXVis mer

Erik Solheim gir 44,4 mill i julegave

Endringer i statsbudsjett gir julebonus til humanitære organisasjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utviklingsminister Erik Solheim (SV) får gleden av å opptre som julenisse når han gir 44,4 millioner kroner ekstra til humanitære hjelpeorganisasjoner før jul.

Årsaken til julebonusen er at Utenriksdepartementet har foretatt endringer i årets statsbudsjett, skriver Vårt Land.

Omdisponerer penger
Utgiftene til flyktningtiltak i Norge ble nemlig lavere enn budsjettert, og det er disse pengene som nå blir omdisponert.

Pengene skal gå til land hvor Norge i lengre tid har hatt et engasjement. Dette gjelder land som Sudan, Sør-Sudan, Somalia, Afghanistan og Kongo, samt de palestinske selvstyreområdene.
Hjelper til i krise Finanskrisen og den urolige situasjonen i verdensøkonomien er noe av grunnen til at Solheim velger å bruke pengene på denne måten.

- Til tross for store behov verden over, bidrar uroen i verdensøkonomien til at staters bidrag til FN, Det internasjonale Røde Kors og andre humanitære organisasjoner faller. Flere organisasjoner har tømt sine reserver og opplever en finansiell krise, sier kommunikasjonsrådgiver Svein Bæra i Utenriksdepartementet.

Pengene skal fordeles mellom organisasjonene, blant dem Røde Kors, og deres prioriterte innsatsområder.

NTB