Erik Solheim hylles

SATTAHIP: Spesialrådgiver Erik Solheim ble omringet av internasjonal presse da han kom til Thailand i går ettermiddag. De historiske fredsforhandlingene om Sri Lanka som starter i dag, ville ikke vært mulig uten den tidligere SV-lederens mangeårige mekling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det slår den anerkjente observatøren Jehan Perera fast overfor Dagbladet. Han er pressesjef for the National Peace Council, en frivillig organisasjon på Sri Lanka.

- Erik Solheim har hatt avgjørende betydning fordi han klarte å vinne tillit hos LTTE (De tamilske tigrene). Det er svært sjelden at en representant for en regjering oppnår det hos en gerilja, sier Perera.

Sammen med statssekretær Vidar Helgesen og ambassadør på Sri Lanka, Jon Westborg, er Erik Solheim på Sattahip marinebase for å bistå ved fredsforhandlingene mellom myndighetene og opprørerne på Sri Lanka. Thailand har stilt basen, som ligger et kvarters kjøring fra feriestedet Pattaya, til disposisjon, men det er Norge som mekler mellom partene.

Avstengt base

Da Dagbladet møtte Solheim i går, ville han ikke la seg intervjue, verken om sin egen eller Norges viktige rolle i forhandlingene. Helgesen og Westborg dro rett til den avstengte marinebasen og var ikke tilgjengelige for kommentarer.

- Det blir feil av meg å bidra til å trekke oppmerksomheten bort fra det som skal skje her i dagene framover, sa Solheim, som straks ble omringet av media da han viste seg. Flere av de singalesiske observatørene trykte ham i hånda og uttrykte takknemlighet for det den tidligere SV-lederen har bidratt med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer