Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erik Solheim kuttet til blods på valgarrangement

Miljøvernminister Erik Solheim (SV) ble stukket i armen med en saks og kjørt med ambulanse til legevakten under et valgarrangement i Oslo lørdag ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no):  Miljøvernminister Erik Solheim (SV) ble stukket i armen med en saks og kjørt med ambulanse til legevakta under et valgarrangement  på  Universitetsplassen i Oslo lørdag ettermiddag.

Solheim deltok på et arrangement i regi av miljøorganisasjonene i kampanjen «Klima sett fra sør», og det var statsråden selv som skadde seg saksa da han skulle stikke hull på en ballong.


- Det så nok mer dramatisk ut enn det vi kan oppsummere en time etterpå. Solheim har nettopp fått sydd  ett sting eller to og er på vei hjem med plastret arm, sier kommunikasjonsrådgiver Gard Nybro-Nielsen i Miljøverndepartementet til Dagbladet.no.


Han var med Solheim både under det dramtiske valgkamparrangementet og på legevakta.


- Må ha truffet blodåre

I forbindelse med arrangementet skulle Solheim konkurrere mot Nikolai Astrup (H), Marianne Marthinsen (Ap) og Alvhild Hedstein (V) om hvem som kutter mest CO2-utslipp. Dette skulle de gjøre ved kutte i stykker flest mulig ballonger.


- Solheim ble nok for ivrig, og han må ha truffet en blodåre i underarmen. Det var mye blod, men Solheim er i fin form og fortsetter sitt program som planlagt. Han skal til Svalbard søndag kveld med FNs generalsekretær Ban Ki-Moon. Han hadde ikke noe valgkampprogram før den tid, sier Nybro-Nielsen.


Framtiden i våre hender er en av organisasjonene som står bak kampanjen «Klima sett fra sør».


- Politikerne var ivrige etter å kutte - og det er vi glade for. Men vi må nok gå gjennom rutinene våre slik at vi ikke utsetter dem for unødvendig risiko, sier leder i Framtiden i våre hender til Dagbladet.no.

 


Miljøarrangementet på Universitetsplassen ble avlyst etter hendelsen.


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!