SKAL FRA TROMSØ TIL MADRID: Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim. Foto: Linda Næsfeldt/Dagbladet
SKAL FRA TROMSØ TIL MADRID: Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim. Foto: Linda Næsfeldt/DagbladetVis mer

Erik Solheim ville bruke 400 000 på privatfly

For å reise mellom møter i Tromsø og Madrid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Miljøvernminister Erik Solheim (SV) ville bruke 400.000 kroner på å leie et privatfly for å reise mellom møter i Tromsø og Madrid.


Solheim skal være vertskap for et møte for miljøvernministre i Barentsregionen i Tromsø 16. og 17. februar. For å komme seg til et utviklingsministermøte med det spanske EU-formannskapet fra 17. til 18. februar, ville Solheim derfor løse tidsfloken med privatfly.

- Det er derfor innhentet tilbud på flygingen Tromsø-Madrid-Oslo fra Air Aisie. Det aktuelle tilbudet er på 418.356 kroner, heter det i et brev fra Utenriksdepartementet til Statsministerens kontor.

Solheim mente det var viktig å få deltatt på begge møtene. Men Solheim har nå droppet begge møtene fordi rapporten «Klimakur» skal legges fram samtidig. Dermed får han ikke tid til møtene og privatflyplanene er avlyst, skriver VG.

Solheim sender i stedet statssekretær Heidi Sørensen i Miljøverndepartementet til møtet i Tromsø, og statssekretær Ingrid Fiskaa i Utenriksdepartementet til møtet i Spania.

- Det var en klok avgjørelse å avlyse turen, sier stortingsrepresentant Hallgeir Langeland (SV).

Også partiets stortingsrepresentant Snorre Valen mener det er bra at Solheim skrinla planene om å bruke privatfly. Han understreker at han vet Solheim er opptatt av å bruke minst mulig privatfly.

Solheim ønsker ikke å kommentere saken overfor VG.

(NTB)