Erik Solheim er for tiden i Mosambik. Hans kortesje kjørte i dag på en gutt i 8-10-årsalderen.   Foto:  Kristian Ridder-Nielsen
Erik Solheim er for tiden i Mosambik. Hans kortesje kjørte i dag på en gutt i 8-10-årsalderen. Foto: Kristian Ridder-NielsenVis mer

Erik Solheims kortesje kjørte på guttunge

Lagt i kunstig koma på sykehus Mosambik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||NAMPULA/OSLO (Dagbladet): En pressebuss i utviklingsminister Erik Solheims bilkortesje har kjørt på et barn i Mosambik. Gutten er på sykehus og lagt i kunstig koma, opplyser Dagbladets journalist på stedet.

- Gutten løp rett ut i gata, og det var en veldig alvorlig ulykke. Han er nå kjørt til sykehuset hvor ambassadørene og flere UD-folk også er, for å forsikre seg om at han får best mulig behandling, sier Solheim, som ikke bevitnet ulykken direkte, til Dagbladet.

- Nå håper jeg bare han overlever, og at han ikke får noen varige skader. Vi tilbød oss å sende ham til Sør-Afrika for bedre medisinsk behandling, men legene mente at de har kontroll, sier Solheim videre.

- BevisstløsDagbladets reporter, som følger Solheims program i landet, befant seg i pressebussen som kjørte på gutten i 17-tida. Gutten er trolig mellom åtte og ti år gammel.

- Vi kjørte i kortesje, og det var masse mennesker og liv i gatenes. Plutselig løper det en gutt ut i veien. Sjåføren prøver å svinge unna, men klarer det ikke. Bilen treffer gutten før den klarer å bremse opp, sier Marie Melgård på telefon fra Nampula i Mosambik.

- Gutten blir båret inn i vår bil og er bevisstløs. Vi så ikke noen synlige skader, annet enn litt blod som kom ut av munnen. Guttens far og onkel
blir med inn i bussen, som så kjører til sykehuset, forteller Melgård.

- Dopet nedDen norske ambassadøren til Mosambik og flere av UDs folk ble med til sykehuset i Nampula. Guttens tilstand er uavklart.

- Informasjonen vi har fått nå, er at han får den beste behandlingen, og at det kommer til å gå bra. Men det er for tidlig å se noe mer enn det. Han er ikke ved bevissthet. Han er dopet ned, men han skal ha reagert på stimulanser, sier Solheim til Dagbladet.

Delegasjonen var på en rundtur nord i Mosambik for å se på en del private norske investeringer. Deriblant en bananplantasje. Kortesjen var på vei tilbake til Nampula by, da ulykken skjedde.

- Dette er veldig, veldig leit. Men det er ingen å klandre, siden gutten løp rett ut i veien, og bilene hadde relativt høy fart, sier Solheim, og estimerer at hastigheten var rundt 60-70 kilometer i timen.

Seint i kveld fikk Dagbladet følgende melding om guttens tilstand:
- Legene anser at det vil gå bra med gutten, men på grunn av påkjenningene, ligger han i kunstig koma, sier Melgård.

ABC Nyheter, som først meldte om ulykken, sier Solheims program fortsetter som planlagt.

Seint i går kveld fikk Dagbladet følgende melding om guttens tilstand: