LYS IDÉ: Erik Storli (20) jobber på Rema 1000 om dagen. Om natten utvikler han iPhone-apper. Siden torsdag har han tjent 10 000 kroner dagen på reklame på den siste lommelykt-appen sin som 350.000 amerikanere har lastet ned. ?Erik tok fri fra jobben i dag, siden han ikke ville selge Dagens Næringsliv med seg selv på forsiden.? Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde
LYS IDÉ: Erik Storli (20) jobber på Rema 1000 om dagen. Om natten utvikler han iPhone-apper. Siden torsdag har han tjent 10 000 kroner dagen på reklame på den siste lommelykt-appen sin som 350.000 amerikanere har lastet ned. ?Erik tok fri fra jobben i dag, siden han ikke ville selge Dagens Næringsliv med seg selv på forsiden.? Foto: Bjørn Erik Rygg LundeVis mer

Erik Storli (20) tjener 10 000 kroner dagen på iPhone-app

20-åringen har tatt seg fri fra jobben på Rema 1000 slik at han slipper å selge Dagens Næringsliv med seg selv på forsiden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| 20 år gamle Erik Storli har brukt kvelder og netter på å lage et program som gjør en iPhone om til lommelykt. Påfunnet har ikke gått upåaktet hen etter at han la ut programmet via App Store, skriver Dagens Næringsliv.

- 350 000 har lastet ned gratisversjonen i USA til nå. 1000 har lastet den ned i resten av verden. Etter den første versjonen gikk det nok rykter om appen, for den begynte å klatre på listene. Den var på det høyeste på femteplass på topplisten over alle gratis apper i USA. Nå har den falt til 27. plass, sier Storli.

Storlis program er gratis i USA. Der benytter det Apples nye iAd-system som legger til rette for reklamevisning. I resten av verden koster programmet 6 kroner. iAd-systemet er ikke lansert i Norge og Storli vet derfor ikke hvordan det ser ut. Han aner ikke hvilke annonsører som vises, men sier han uansett er fornøyd fordi de sørger for at han får 60 prosent av inntektene. Resten tar Apple.

Storli jobber på dagtid på Rema 1000, men i dag har han valgt å ta seg fri siden han ikke vil selge Dagens Næringsliv med seg selv på forsiden.

(NTB)