Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Eriksen skuffet oss

Union-tillitsvalgt er skuffet over at Odd Eriksen ikke klarte å redde bedriften deres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det første Odd Eriksen gjorde da han ble næringsminister var å ringe tillitsvalgte ved den nedlagtstruete Norske Skog Union i Skien. Da hadde de rødgrønne flere ganger i løpet av valgkampen lovte å gjøre alt som sto i deres makt for å forhindre en nedleggelse.

- Da han ringte oss i fjor var han optimist, sier tidligere tillitsvalgt ved Union Skien, Maguns Straume, til Dagbladet.no. Men det skulle snart vise seg at næringsministeren sto maktesløs ovenfor nedleggelsen. Siste papirmaskin – PM6 – stoppet klokken 08.00 1. mars 2006.

- Vi var skuffet over at Odd Eriksen ikke klarte å gjøre mer, sier tidligere Straume til Dagbladet.no.

- Da han ringte oss i fjor lovte han å gjøre alt som sto i hans makt for å hjelpe oss. Samtidig tror jeg ikke noen annen næringsminister kunne gjort det bedre. Hele regjeringen må ta ansvar, sier Straume.

Straume er også skuffet over at Eriksen ikke klarte å få på plass noe verktøy som kunne redde bedrifter som Union i framtiden.

- Det er veldig skuffende at man ikke har kommet lengre i å realisere løftene fra Soria Moria-erklæringen, sier Eriksen.

 SKUFFET: Fagforeningsleder Magne Straume (t.h) ved Union i Skien sier han var skuffet over Eriksens innsats for bedriften. Her sammen med Jens Stoltenberg og stortingsrepresentant Sigvald Oppebøen Hansen i 2005. Foto: TORBJØRN BERG
SKUFFET: Fagforeningsleder Magne Straume (t.h) ved Union i Skien sier han var skuffet over Eriksens innsats for bedriften. Her sammen med Jens Stoltenberg og stortingsrepresentant Sigvald Oppebøen Hansen i 2005. Foto: TORBJØRN BERG Vis mer