Masseutvisningen av russiske diplomater

Eriksen Søreide bekymret for masseødeleggelsesvåpen

Ine Eriksen Søreide: - Det er første gang kjemivåpen er brukt på europeisk jord siden 2. verdenskrig.

STILLER SEG BAK STORBRITANNIA: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide har besluttet at Norge også utviser én russisk diplomat. Foto: Scanpix
STILLER SEG BAK STORBRITANNIA: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide har besluttet at Norge også utviser én russisk diplomat. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det kjent at USA utviser 60 russiske diplomater og stenger det russiske konsulatet i Seattle, ifølge Washington Post.

Masseutvisningen er en reaksjon mot Russland etter giftangrepet i Salisbury i Storbritannia. Russland nekter for å stå bak angrepet.

- Dette er første gang kjemiske våpen er brukt på europeisk jord siden andre verdenskrig. En slik hendelse må få konsekvenser. Her står Norge sammen med Storbritannia, allierte, partnere og naboland, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Også flere EU-land har i dag utvist russiske diplomater som svar på giftangrepet.

Fra før har Storbritannia utvist 23 russiske diplomater. Danmark, Sverige og Finland er også blant landene som utviser russiske tjenestemenn.

Bred vurdering

Norge har sittet på gjerdet til nå. Ifølge utenriksministeren er det blitt tatt en grundig vurdering i saken. Det er blitt besluttet at Norge anmoder én diplomat ved den russiske ambassaden i Oslo om å forlate landet. Dette er også blitt formidlet til Russlands ambassadør i Oslo.

- Jeg er svært bekymret for at terskelen for bruk av masseødeleggelsesvåpen ser ut til å senkes. Det er avgjørende at vi opprettholder den felles internasjonale holdningen mot bruk av slike våpen, sier Eriksen Søreide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer