E-post-avsløringen

Eriksson fikk nyheten om e-post-avsløring i avis­stativet på ferie i Verdal

Rettet kraftig kritikk mot lakselobbyisten som sendte skjulte e-poster til fiskeriminister Per Sandberg .

KRITISK: Robert Eriksson forklarte seg i skarpe ordelag om jobben som hans tidligere ansatte Frode Reppe har gjort i NSL: Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
KRITISK: Robert Eriksson forklarte seg i skarpe ordelag om jobben som hans tidligere ansatte Frode Reppe har gjort i NSL: Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Robert Eriksson var på ferie hjemme i Verdal i fjor da Dagbladets forside lyste mot ham i stativet på Rema 1000.

Overskriften fortalte at sensitive e-poster var på avveie. E-postene var sendt fra Fagsjef Frode Reppe i Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) og var adressert til fiskeriminister Per Sandberg. Tidligere arbeidsminister og mangeårig stortingsrepresentant, Robert Eriksson, var da nyansatt direktør for NSL. Det ble også starten på det Eriksson mener er det første av mange tillitsbrudd fra Frode Reppe og som førte til oppsigelsen hans.

- Det var et press som kunne sammenlignes med å stå midt i skuddlinjen som statsråd, sier Robert Eriksson, som mener NSL sto ovenfor en mediekrise.

I Sør-Trøndelag tingrett pågår nå arbeidsrettsaken mellom Reppe og NSL med Robert Eriksson i spissen. Eriksson reagerer i retten kraftig på innholdet i mailen som ble sendt til Per Sandberg.

Skjult kanal

E-postene gir et oppsiktsvekkende innblikk i Frode Reppe og NSLs skjulte lobbyvirksomhet inn mot Fiskeridepartementets toppledelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer