RISTER PÅ HODET: Arbeidsminister Robert Eriksson skjønner ikke kritikken fra Yngve Hågensen. Her er han sammen med Ketil Solvik-Olsen (f.v.), Per Sandberg og Anders Anundsen under Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
RISTER PÅ HODET: Arbeidsminister Robert Eriksson skjønner ikke kritikken fra Yngve Hågensen. Her er han sammen med Ketil Solvik-Olsen (f.v.), Per Sandberg og Anders Anundsen under Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB ScanpixVis mer

Eriksson forstår ikke «jævelskap»-stempelet

Ble hudflettet av Yngve Hågensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN/OSLO (Dagbladet): Yngve Hågensen lot arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) gjennomgå i sin 1. mai-tale i Levanger, skriver Levangeravisa.

Den tidligere LO-toppen viste til den politiske streiken i januar.

- LO, Unio og YS og mange andre gikk sammen i en politisk streik vi nesten ikke har sett maken til i etterkrigstid. Det var en streik mot en borgerlig regjerings politikk, den blåblå regjeringen som er den mest konservative regjeringen vi har hatt i etterkrigstiden. Demonstrasjonen samlet ikke titusener, men hundretusener landet over. Ikke minst her i Nord-Trøndelag, hvor fadderen til jævelskapen kommer fra, sa Hågensen.

- Avslører seg Dagbladet møtte i kveld Eriksson under Frp's landsmøte på Gardermoen.

- For meg avslører Yngve Hågensen seg på det sterkeste ved at han er mer opptatt av hvor makta skal ligge enn at arbeidsfolk skal ha selvbestemmelse. De vedtatte endringer som jeg la fram for Stortinget innebærer mer makt til den lokale tillitsvalgte, den ansatte og den enkelte virksomhet til å kunne avtale lokale løsninger som passer dem, sier arbeids- og sosialminister Robert Eriksson.

- Jeg synes det er trist å registrere at Yngve Hågensen har så liten tro på at de impliserte selv er i stand til å ivareta sitt eget beste.

Statsråden mener den tidligere LO-sjefen ikke har fulgt godt nok med.

- Hvis Yngve Hågensen sikter til de vedtatte endringene for midlertidig ansettelse, så avslører han seg selv ved å vise at han er mer opptatt av de som har jobb enn de som står utenfor arbeidslivet, sier han.

Geografikorrigering - Jeg fatter ikke at Yngve Hågensen kan mene at det er jævelskap å legge til rette for at alle som står på utsiden av arbeidslivet skal få realisert drømmen sin om å bli en del av det seriøse organiserte arbeidsliver, sier Robert Eriksson, som påpeker at han er like mye minister også for dem som står utenfor arbeidslivet.

Eriksson ber Dagbladet formidle følgende lille geografiske korrigering til Yngve Hågensen:

- Æ e fra Verdal'n, itj fra Levang.