Eriksson lover midlertidige ansettelser uansett

Får LO til å rase.

VIL MYKE OPP REGELVERKET:  Arbeidsminister Robert Eriksson vil gjøre det lettere å bruke midlertidige ansatte. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
VIL MYKE OPP REGELVERKET: Arbeidsminister Robert Eriksson vil gjøre det lettere å bruke midlertidige ansatte. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) fastslår at regjeringen vil myke opp regelverket for midlertidige ansettelser uansett hva som kommer fram i høringsrunden om saken.

Høringsrunden går ut om to dager, men i en kronikk i VG tirsdag slår Eriksson fast at det blir endringer. Han bruker fotballspiller Mats Møller Dæhli som eksempel: «Sjansen er større for å få fast plass på laget om du først får noen innhopp som innbytter», skriver Robert Eriksson.

 Regjeringen vil legge fram forslag om oppmyking av reglene for midlertidig ansettelse. Om det blir adgang til å ansette midlertidig i ni eller tolv måneder, har vi ikke konkludert, sier statsråden til VG.

Fotballanalogien slår slett ikke an, verken hos Ap-leder Jonas Gahr Støre eller LO-nestleder Tor-Arne Solbakken.

- Eriksson skyter over mål. Mats Møller Dæhli har kontrakt med klubben sin før han slipper innpå. Slik Eriksson skriver, virker det som han tas inn fra gata, får prøve seg i 20 minutter og sendes ut igjen. Bildet stemmer ikke med det han foreslår, sier Støre.

- Fotball-sammenligningen er hinsides seriøsitet og har ingenting med norsk arbeidsliv å gjøre. Det tyder på at han ikke har argumenter, tordner Tor-Arne Solbakken.

LO foreslår å utvide prøvetiden for nyansatte fra seks til ni måneder i et forsøk på å komme regjeringens forslag om økt adgang til bruk av midlertidige ansatte i møte. Til VG sier imidlertid Eriksson at utvidet prøvetid er lite aktuelt.

- Det er å sammenligne epler og pærer. I prøvetiden er du fast ansatt, og det er helt andre vilkår for å si opp noen enn hvis du er midlertidig, svarer Eriksson. (NTB)