Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eriksson om NAV-sparkinga: - A-en i NAV har blitt borte

Fikk sparken før påske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i formiddag sprakk nyheten om at Joakim Lystad er ferdig som direktør i NAV.

Ikke lenge etter kom det en pressemelding på regjerings hjemmeside der det ble klart at Robert Eriksson ikke var fornøyd med NAV-ledelsen:

«Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson ønsker ny ledelse i NAV, og Joakim Lystad fratrer derfor sin stilling. Statsråden holder pressekonferanse om sin begrunnelse for denne avgjørelsen.»

NAV-direktør Joakim Lystad fikk beskjed om å fratre allerede før påske. Det bekreftet Eriksson på pressekonferansen.

A-en er borte På denne pressekonferansen gjorde Eriksson det raskt klart hva som er feil med det han gjentatte ganger omtalte som «sitt viktigste politiske prosjekt».

- A-en i NAV har blitt borte, sier Eriksson.

- NAV har beveget seg bort fra det som har med arbeid å gjøre. Vi må gjenreise A'en i NAV. Det er et viktig prosjekt for denne regjeringa.

Milliardsmell Ikke uventet ble også milliardsmellen i forbindelse med IKT-moderniseringen tema på pressekonferansen. Eriksson la ikke skjul på at dette hadde vært en faktor i prosessen, uten at han ville gå inn på detaljer.

- Jeg sitter ikke med eksakte tall i hodet. Vi skal gå grundig igjennom IKT-rapporten og hvordan vi skal ta denne moderniseringen videre. Dette handler om summen av mange til, og hvilken retning NAV har tatt de siste årene, sier Eriksson.

- Jeg mener vi står overfor et veiskille om vi skal lykkes med at vi får flere inn i arbeidslivet. Vi må gjenreise A'en.

Monland tar over Lystad har vært direktør i NAV siden 2010. Han erstattes nå midlertidig av Kjersti Monland. Monland har vært IKT-direktør i Nav siden oktober. Hun kom da fra stillingen som ytelsesdirektør i etaten.

PRESSEKONFERANSE: Robert Eriksson kalte inn til pressekonferanse på formiddagen i dag for å klargjøre hvorfor NAV-direktør Joakim Lystad fikk sparken. - NAV har beveget seg bort fra det som har med arbeid å gjøre. Vi må gjenreise A'en i NAV. Det er et viktig prosjekt for denne regjeringa, sier arbeids- og sosialministeren. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
PRESSEKONFERANSE: Robert Eriksson kalte inn til pressekonferanse på formiddagen i dag for å klargjøre hvorfor NAV-direktør Joakim Lystad fikk sparken. - NAV har beveget seg bort fra det som har med arbeid å gjøre. Vi må gjenreise A'en i NAV. Det er et viktig prosjekt for denne regjeringa, sier arbeids- og sosialministeren. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Hun tar over sjefsstolen inntil ansettelsesprosessen er unnagjort. En prosess som starter umiddelbart.

- Vi vil starte prosessen med å finne ny direktør rett over helga. Selv om det er en kompleks og stor organisasjon, er det en spennende organisasjon å jobbe i. Jeg er sikker på at det finnes gode kandidater der ute, sier Eriksson.

Ros til Eriksson Heidi Austlid, direktør i IKT-Norge er en av de som nå gir Eriksson skryt for måten han «tar grep».

- IT-utfordringene til NAV er vel så mye organisasjonsutfordringer som teknologiutfordringer. Arbeidsministerens beslutning synliggjør nå at IT må være en del av ledelsens ansvar og en del av organisasjons- og serviceutviklingen i NAV, sier hun i en epost til Dagbladet.

Hun sier også at IKT-Norge nå har store forventninger til hvem som nå skal ta over sjefsstolen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media