Eriksson vil ha flere innvandrere i jobb

- Utviklingen kan utfordre bærekraften i velferdssamfunnet vårt, sier Eriksson.

JOBB:  Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) mener alt for mange får trygd og vil ha flere ut i jobb. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
JOBB: Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) mener alt for mange får trygd og vil ha flere ut i jobb. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Altfor mange innvandrere får trygd i Norge, mener arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp). Nå varsler han tiltak for å få flere ut i jobb.

- Antallet som går på sosialhjelp, er nå det høyeste siden 2005: 125.400 personer. 37 prosent av dem er innvandrere. Det er en så stor overrepresentasjon at vi ikke kan sitte stille og se på. Vi bruker nå 5,6 milliarder kroner på sosialhjelp. Innvandrerne får to milliarder - omgjort til drift av sykehjemsplasser utgjør det om lag 2.300 plasser, sier Eriksson til VG.

Han viser til Statistisk sentralbyrås framskriving av folketallet som viser at det vil kunne øke fra dagens 5,1 millioner til mellom 5,5 og 6 millioner allerede i 2025. Innvandrerne vil da utgjøre 17 prosent av befolkningen, mot 12 prosent i dag. Antallet innvandrere kan da ha vokst fra 630.000 til opp mot en million på ti år. Denne utviklingen er spesielt utfordrende siden innvandrere jevnt over har dårligere forutsetninger for å få seg jobb, ifølge Eriksson.

Utviklingen kan utfordre bærekraften i velferdssamfunnet vårt, mener statsråden og varsler derfor en rekke tiltak for å bidra til at innvandrerne kommer i jobb.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer