Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erikssons lokallagsleder vekker oppsikt: - Han har satt flere i forlegenhet

«Ser dere folk på denne videoen? Jeg ser bare innvandrere og muslimer», skrev Arne Leonhardsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Leder Arne Leonhardsen for Verdal Frp har vekket oppsikt etter at han forrige lørdag delte en Dagbladet-sak på Facebook, med følgende kommentar: «Ser dere folk på denne videoen? Jeg ser bare innvandrere og muslimer».

Han har også delt en video med det som skal være en fransk kvinne fra Calais. I videoen forteller kvinnen at tusenvis av flyktninger har «laget en by i byen». «Skyt dem!», skrev Leonhardsen da.

Leonhardsen er sambygding med tidligere arbeidsminister Robert Eriksson (Frp), og leder i Erikssons lokallag.

- Jeg tar avstand fra sånn type ordbruk på sosiale medier. Jeg har snakket med Leonhardsen og han er skikkelig lei seg for at han har gjort noe dumt og satt flere i forlegenhet. Han tar det tungt og har lært av situasjonen, sier Eriksson til Dagbladet.

Står for det Leonhardsen beklager «skyt dem»-kommentaren. Overfor avisa Innherred beklager politikeren uttalelsen om at innvandrere ikke er folk, men det gjør han ikke når Dagbladet tar kontakt.

- Jeg står for uttalelsen, på akkurat samme måte som at jeg kan si til deg at journalister ikke er folk eller at politikere ikke er det. Vanlig oppdratte folk reiser seg for gravide på bussen. Poenget er at de ikke oppfører seg som folk. Det har ingen ting med at de er innvandrere å gjøre, forklarte Leonhardsen til Dagbladet.

Eriksson mener Leonhardsen har satt flere i dyp forlegenhet med kommentarene.

- Jeg deler ikke hans syn på området. Jeg kan være enig i at det er potensial for at langt flere kan utøve vennlighet og god gammeldags folkeskikk for eldre eller gravide på bussen og reise seg. Det er imidlertid uavhengig av om man er muslim, kristen, fra Verdalen eller Torshov, sier Eriksson.

Mye frustrasjon i grasrota Eriksson var arbeids- og sosialminister fram til desember i fjor. Nå er han på hjemlige trakter i Nord-Trøndelag og vurderer mulighetene for framtida. Samtidig følger han nøye med på hva som skjer i den betente norske innvandringsdebatten og i grasrota i partiet.

- Det er en krevende innvandringsdebatt som pågår i dag. Vår utmerkede innvandrings- og integreringsminister behandler den på en fremragende måte, og det foregår viktige og riktige innstramninger i innvandringspolitikken, samtidig som det er fokus på god integreringspolitikk, mener Eriksson.

Han opplever imidlertid en frustrasjon i Frp-grasrota - spesielt angående kritikken mot innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug.

- Det er mange som kjører et hardt løp mot ansvarlig statsråd. Mange i vårt parti opplever det som urimelig. Mange på grasrota i partiet mener kritikken mot partiet og Listhaug er urimelig, uten at det er noe legitim grunn til å benytte en ubehøvlet språkbruk, sier han.

DELTE VIDEO: Frp sin lokallagsleder delte denne videoen sist lørdag, med følgende kommentar. Foto: Skjermdump.
DELTE VIDEO: Frp sin lokallagsleder delte denne videoen sist lørdag, med følgende kommentar. Foto: Skjermdump. Vis mer

- Det er vel ikke slik at ansvarlig statsråd skal være skånet for kritikk fordi det er et betent område?

- Nei, vi har ytringsfrihet i Norge, en fane Frp har holdt høyt i sine 42 år. Frustrasjonen er at det pågår en diskusjon uten substans og det faktabaserte behovet for innstramninger. Man er mer opptatt av å diskutere hvordan Listhaug sier ting. Der er uheldig for debatten og for å lykkes på et område hvor det er nødvendig å foreta innstramninger, sier han.

Han har følgende råd til de Frp-erne som er frustrerte:

- Snu det andre kinnet til. Vi skal argumentere med substans, kunnskap og fakta, sier han.

image: Erikssons lokallagsleder vekker oppsikt: - Han har satt flere i forlegenhet