Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erkebiskop bortført

Voldshandlingene i Irak fortsetter under to uker før valget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er fortsatt ikke kjent hvem som står bak og hva som er motivet for bortføringen av erkebiskop Basil George Casmoussa. 66-åringen ble i går tatt til fange ved Mosul i Irak.


Ifølge irakiske myndigheter ble to biler benyttet under bortføringen, som skjedde da biskopen skulle sette seg inn i sin egen bil. I stedet ble han tvunget inn i bagasjerommet til kidnapperne, som deretter spant av gårde.

I en uttalelse fra Vatikanet tas det sterk avstand fra det som omtales som en terroristhandling. Samtidig kreves det at erkebiskopen løslates umiddelbart.

Som katolsk kristen tilhører Casmoussa en svært liten minoritet i Irak: 97 prosent av landets 25 millioner store befolkning er muslimsk. Akkurat i Mosul-området, som er identisk med erkebiskopens hjemsted, bor det tusenvis av kristne.

Bortføringen av biskopen er bare en av mange voldshandlinger som har funnet sted i Irak det siste døgnet. Flere titall personer - både militære og sivile, amerikanere og irakere - har mistet livet i forskjellige episoder i landet som skal avvikle valg den 30. januar.

BORTFØRT: Erkebiskop Basil George Casmoussa ble i går bortført i Mosul, Irak.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media