Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erkebiskop funnet død i Irak

Den kristne erkebiskopen ble kidnappet av bevæpnete menn. Paven i dyp sorg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den kaldeisk-katolske erkebiskopen Paulos Faraj Rahho er funnet død. Det melder blant annet BBC.  Liket ble funnet i en grunn grav i nærheten av den irakiske byen Mosul.

Les om kaldeiske-katolske kirken her!

Pave Benedict XVI tok nyheten hardt, og sa han ble svært lei seg over meldingen om Rahhos død. Han kalte erkebiskopens død for en umenneskelig voldshandling.

Erkebiskop Rahho ble kidnappet da han forlot en gudstjeneste i Mosul, Nord-Irak, 29. februar. To av hans vakter og en sjåfør ble skutt og drept i angrepet.

- Alvorlig syk

BBC skriver at kidnapperne fortalte den irakiske kirken at erkebiskopen var alvorlig syk, og senere samme dag, at han var død. Irakisk politi melder derimot at tilstanden til erkebiskopens lik tyder på at Rahho døde allerede for en uke siden.

Det er ikke slått fast om han ble drept, eller om han døde av naturlige årskaker. Ingen har tatt ansvar for erkebiskopens død.

Erkebiskopen, som ble 66 år gammel, er bare en av mange fra det kaldeiske kirkesamfunnet som har blitt kidnappet den senere tiden. Før den amerikanskledede invasjonen i 2003 var det rundt 800.000 kristne i Irak.

FUNNET DØD: Erkebiskop Rahho ble kidnappet da han forlot en gudstjeneste i Mosul, Nord-Irak, 29. februar. To av hans vakter og en sjåfør ble skutt og drept i angrepet. Foto: SCANPIX
FUNNET DØD: Erkebiskop Rahho ble kidnappet da han forlot en gudstjeneste i Mosul, Nord-Irak, 29. februar. To av hans vakter og en sjåfør ble skutt og drept i angrepet. Foto: SCANPIX Vis mer

I dag har tallet skrumpet inn til det halve, og mange kristne er blitt ofre for sekterisk vold, drap og kidnappinger. Årsaken er trolig at de blir forbundet med okkupantene av både sjia- og sunnimuslimske grupper.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media