Erkebiskop skylder på offer for sexmisbruk

Katolikker i Boston reagerer med raseri mot erkebiskop Bernard Law som la noe av skylden for at en gutt ble misbrukt av en prest, på offeret selv og familien hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sitt første tilsvar til en anmeldelse fra Greg Ford skriver Law at Ford selv og hans foreldre er delvis skyldig i mishandlingen som han hevder han ble utsatt for av presten Paul Shanley, skriver avisen Boston Globe tirsdag.

Ford sier at han ble misbrukt av Shanley fra han var seks år gammel i 1983 til han fylte 13.

I anmeldelsen hevder Ford at Law forsømte sine plikter da han lot Shanley fortsette i sin gjerning til tross for at han var anklaget for sexmisbruk.

Advokaten til et annet offer for sexmisbruk av prester i Boston, Carmen Durso, sa det var utrolig idiotisk av Law å komme meg slike argumenter når det allerede er klart at de fleste katolikker er rasende.

Også Fords far reagerte med indignasjon.

- Å påstå at min sønn står juridisk ansvarlig for at dette monsteret Shanley har misbrukt ham da han var bare seks år gammel, er opprørende, sa Rodney Ford.

Tidligere denne måneden frigjorde erkebispedømmet 800 sider med dokumenter om Shanley, der det blant annet skal ha gått fram at det fantes et hus for problemprester og at det eksisterte en mulighet for Shanley til å forlate landet om beskyldningene ble for påtrengende.

(NTB-AFP)