Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erkjenner å ha slått småbarnsfar (38)

- Han følte seg truet, sier 24-åringens advokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 24 år gammel mann er siktet for å ha slått ned en 38 år gammel mann i Porsgrunn natt til i dag. Den 38 år gamle småbarnsfaren døde senere av skadene han fikk.

Den 24 år gamle mannen fra Bamble som er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, har i politiavhør i dag erkjent å ha slått avdøde. Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag  og har via sin forsvarer gitt samtykke til det, sier politiet i en pressemelding.

- Vi samtykker til varetektsfengsling , så får vi se hva som kommer fram. Når obduksjonsrapporten kommer, og etter hvert som politiet etterforsker saken vil vi få flere svar, sier 24-åringens advokat Heidi Ysen til Dagbladet.no.

I dag har 24-åringen blitt avhørt av politiet i Telemark. Han er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

- Han erkjenner ikke straffskyld i henhold til denne siktelsen, sa hans advokat til Dagbladet.no tidligere i dag.

Kjenning av politiet

Den siktede er ifølge politiadvokat i Telemark politidistrikt, Håvard Kalvåg, en kjenning av politiet.

- Mannen er kjent for politiet fra tidligere, også for voldsbruk, sa politiadvokaten til Dagbladet.no i formiddag.

Foto: ARILD ENGER
Foto: ARILD ENGER Vis mer

Etter det politiet kjenner til skal ikke de to ha kjent hverandre fra før, men har fått opplysninger om at det var kontakt mellom de to tidligere på kvelden.

Følte seg truet

- Min klient har erkjent at han slo. Han har forklart at slaget kom fordi han ville komme seg ut av en situasjon han oppfattet som truende, sier 24-åringens advokat Heidi Ysen til Dagbladet.no.

Hun snakket med sin klient før og etter avhøret i formiddag.

- Han er langt nede. Han fikk vite om utfallet i dag tidlig. Nå tenker han på  offeret og offerets familie. Dette er dypt tragisk.

Obduseres i morgen

Den døde 38-åringen skal obduseres i morgen.

- Vi vet jo ikke dødsårsaken ennå, så obduksjonen er viktig. Vi regner med å få en foreløpig obduksjonsrapport i morgen ettermiddag eller tirsdag, sier politiadvokat Kalvåg til Dagbladet.no i kveld.

image: Erkjenner å ha slått småbarnsfar (38)

Politiet i Telemark ønsker å komme i kontakt med vitner i saken. Dersom du vet noe, ta kontakt med Telemark politidistrikt på telefon: 02800.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!