ERKJENNER DE FAKTISKE FORHOLD: 21-åringen som er siktet for å ha drept Andreas Nilstad (22) 30. oktober i år, erkjenner de faktiske forhold, men nekter straffskyld, ifølge sin advokat.  Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
ERKJENNER DE FAKTISKE FORHOLD: 21-åringen som er siktet for å ha drept Andreas Nilstad (22) 30. oktober i år, erkjenner de faktiske forhold, men nekter straffskyld, ifølge sin advokat. Foto: Svein Gustav WilhelmsenVis mer

Erkjenner å ha tatt livet av kameraten sin

21-åringen som er siktet for knivdrapet på Andreas Nilstad (22), sier han ikke husker hvorfor han brukte kniv mot kameratene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Min klient erkjenner de faktiske forholdene, men ikke straffskyld, sier den siktedes advokat, Harald Stabell til Dagbladet.

 - Han har i dag vært i et over fem timer langt avhør med politiet, og har samarbeidet godt, sier Stabell.

Samtykker til fengsling I tillegg til å være siktet for drapet på Andreas Nilstad (22), er 21-åringen også siktet for drapsforsøk på en annen kamerat (22). Han har ligget hardt skadd på Ullevål sykehus siden han ble pågrepet, men er i betrakelig bedre form nå, opplyser Stabell.

- Han har kommet seg veldig den siste uka, men det vil fortsatt gå litt tid før han kan skrives ut, sier han.

I morgen blir 21-åringen framstilt for fire ukers varetektsfengsling, og ifølge Stabell vil han samtykke til dette.

- Husker ikke alt - Han har forklart seg om det han husker, herunder at han har brukt kniv mot disse to, sier politiadvokat Niklas Hafsmoe i Oslo-politiet til Dagbladet.

Ifølge politiadvokaten husker siktede en del fra denne kvelden, samtidig som det er enkelte momenter siktede ikke husker.

- Det er foreløpig ingen opplysninger om hvorfor han valgte å bruke kniv, sier Hafsmoe.

I dag var første gang politiet fikk gjennomført et mer detaljert avhør med siktede. Så langt har helsetilstanden hans vært for svak til å kunne gjennomføre avhør.

- Slik vi ser det erkjenner han langt på vei de faktiske forhold, sier han.