Erkjenner delvis skyld for drap med engangsgrill

Den 32 år gamle kvinnen fra Filippinene er tiltalt for overlagt drap på sin ektemann Helge Ove Irgens.

DRAPSSAK: Statsadvokat Benedicte Hordnes sier at drapet på Helge Ove Irgens var planlagt av den 32 år gamle drapstiltalte kvinnen fra Filippinene. Foto: Leif Stang/Dagbladet
DRAPSSAK: Statsadvokat Benedicte Hordnes sier at drapet på Helge Ove Irgens var planlagt av den 32 år gamle drapstiltalte kvinnen fra Filippinene. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Statsadvokat Benedicte Hordnes mener at Helge Ove Irgens (61) ble drept av sin 32 år gamle kone fra Filippinene.Drapet skal ha skjedd mellom 24. og 25. juni 2014. Paret hadde vært gift siden 2007. Den drapstiltalte kvinnen er norsk statsborger.

- Ja, delvis, svarte den drapstiltalte kvinnen da hun ble spurt av dommeren i Nordhordland tingrett om hun erkjente skyld om overlagt drap slik tiltalebeslutningen beskriver.

- Drapsetterforskning Statsadvokat Benedicte Hordnes har tiltalt kvinnen for overlagt drap, og mener hun har forberedt drapet grundig ved blant annet å søke på internett om hvordan det er mulig å ta livet av et menneske med kullos.

Aktor sier i sin innledning at dødsfallet i første omgang ikke var regnet som en mulig drapssak. Informasjon som kom til etterhvert gjorde at politiet endret hodlning og iverksatte full drapsetterforskning.

Døde av kullos Forsvarsadvokat Jannicke Keller-Fløystad er uenig i påstanden, og mener at drapet skjedde i affekt. Den 32 år gamle kvinnen har erkjent å ha lurt sovemedisinen Vallergan i Helge Ove Irgens og at hun deretter plasserte en brennende engangsgrill ved sengen hans. Vinduer og døra til soverommet var stengt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer