Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erkjenner drap

37-åring erkjenner å ha drept Lennart Faugli. Enormt sikkerhetsoppbud ved rettssalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag startet rettssaken etter drapet på Bandidos-medlemmet Lennart Faugli i Mysen i vår. Rettssaken er av sikkerhetsmessige grunner flyttet fra Heggen og Frøland tingrett i Mysen til Borgarting lagmansretts sikkerhetssal i Oslo tinghus.

Jan Ivar Ringstad (37) er siktet for overlagt drap, etter at Faugli ble henrettet med 14 kuler utenfor rettslokalet i Mysen.

Ringstad erkjente i dag å ha skutt og drept Lennart Faugli den 13. mars i år.

Påtalemyndigheten har tiltalt den 37 år gamle lastebilsjåføren for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Ringstad erkjenner at han skjøt Fauglig og tilstår forsettlig drap, men nekter for å ha planlagt drapet i forveien.

Faugli kom fra et rettsmøte i Mysen, hadde på seg håndjern og var eskortert av to ubevæpnede polititjenestemenn da han ble skutt i mars.

Han hadde stått tiltalt for blant annet trusler mot 37-åringen og narkotikaforbrytelser. Den dagen han ble drept, hadde 37-åringen forsøkt å komme inn i rettssalen, men han ble stoppet fordi han skulle vitne mot ham dagen etter. Da Faugli kom ut, satt han klar og ventet i en bil på parkeringsplassen. Da Faugli kom ut, gikk Jan Ivar Ringstad ut av bilen og skjøt mot 31-åringens bryst og hode.

SKUDDSALVER: Lennart Faugli ble skutt med 14 kuler utenfor rettslokalet i Mysen. Her er åstedsgranskerne i arbeid, drapsvåpenet er markert med nummer 8. Foto: Henning Lillegård
SKUDDSALVER: Lennart Faugli ble skutt med 14 kuler utenfor rettslokalet i Mysen. Her er åstedsgranskerne i arbeid, drapsvåpenet er markert med nummer 8. Foto: Henning Lillegård Vis mer
DREPT: Lennart Faugli ble drept 13. mars i år. I dag startet rettssaken mot mannen som er siktet for drapet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!