Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erkjenner erstatningsansvar overfor begge barna

Mora (46) erkjenner ett overgrep mot ett av barna.

MORA ERKJENNER ERSTATNING: I retten i dag erkjente den tiltalte mora (46) erstatningsansvar overfor begge barna. Advokat Inger Johanne Reiestad Hansen bistår begge barna. Foto:Jacques Hvistendahl
MORA ERKJENNER ERSTATNING: I retten i dag erkjente den tiltalte mora (46) erstatningsansvar overfor begge barna. Advokat Inger Johanne Reiestad Hansen bistår begge barna. Foto:Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ELVERUM (Dagbladet): Mot slutten av rettsforklaringen til den overgrepstiltalte mora (46) var det bistandsadvokaten til de to barna, Inger Johanne Reiestad Hansen, sin tur til å stille spørsmål.

Tiltalte forklarte at barna bodde hos henne fram til pågripelsen 2008. Hun fortalte at hun ikke fortalte noe om at stefaren var satt i varetekt.

- Barna trenger hjelp - Jeg fikk beskjed av Barnevernet om at jeg ikke fikk lov til å snakke med barna om det, sa mora.

Hun mener barna trenger hjelp.

- Barna trenger hjelp i den forstand at noen kan prate med dem. Håper jeg også en dag kan få prate med barna mine, sa hun.

Bistandsadvokaten har ment at begge de tiltalte har lagt deler av skylda for overgrepene på barna selv. Mora tilbakeviser at hun har gjort det i forhold til overgrepet hun erkjenner.

- Det er ikke hans skyld noen ting, ingenting. Og det skal han vite, sa hun.

Hun uttrykte i retten at løsningene for barna i dag er gode.

- Jeg opplever at de begge har det bedre sånn de har det i dag, sa hun.

- De fortjener like mye På spørsmål om hun erkjenner erstatningsansvar overfor sønnen, svarte hun:

- Ja.

- Og for datteren?

- Ja, kanskje noe, svarte hun, før hun rettet seg selv.

- Begge fortjener like mye, sa hun.

- Har sett bildene 46-åringen erkjenner ikke tiltaltepunktene mot henne som gjelder overgrep mot datteren. Hun erkjenner ett overgrep mot sønnen.

Hun erkjenner ikke erstatningsansvar overfor de to andre barna som er ofre i saken.

Kvinnens advokat ønsker å vente med til prosedyren før han kommenterer grunnlaget for at hun tilkjenner begge barna erstaning.

- Det er forskjellige beviskrav når det gjelder skyld og erstatning, sier Steffen Brandstad til Dagbladet.

Bistandsadvokat Inger Johanne Reiestad Hansen kommenterer følgende om at tiltalte erkjenner erstatningskrav overfor datteren, som ikke erkjenner straffskyld for:

- Jeg tenker at hun gjør det under forutsetningen av at hun ikke husker, men har sett bildene, sier bistandsadvokat Reiestad Hansen til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling