Erkjenner ikke å ha drept Cicilie (7).

Bahadir Mirzaolimov (27) erkjente kun straffskyld for drapet på Anne Grete Vollum (35) i Namdal tingrett mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mirzaolimov nektet straffskyld for drapet på den sju år gamle venninnen til Vollums datter, Cicilie Watnan Lian. Han erkjente heller ikke straffskyld for de øvrige voldshandlingene mot sjuåringen og Vollums ti år gamle datter.

– Jeg husker ikke, svarte han på tingrettsdommer Lisa Bechs spørsmål om straffskyld på disse tiltalepunktene.

– Benekter ikke

Forsvarer Arve Opdahl forklarer tiltaltes svar på denne måten til NTB:

– Han benekter ikke å ha gjort det. Men ettersom han ikke husker, er det ikke riktig å erkjenne straffskyld.

Tiltalte, en kortvokst, tettbygd og mørkhåret mann, får hjelp av to tolker til å gi forklaring, og til å forstå det som foregår i retten.

På grunn av tekniske problemer med lydanlegget til presserommet, tok retten en lang pause etter at førstestatsadvokat Jan Henrik Dahle hadde lest opp tiltalebeslutningen, og tiltalte hadde gitt sine svar på skyldspørsmålene.

Ved innledningen av rettsforhandlingene kom tingrettsdommer Lisa Bech med en oppfordring til pressefolkene om «å bruke godt skjønn» og utelate detaljer som er krenkende for de pårørende.

Lukkede dører

Rettssaken er ventet å vare til og med fredag. Det er varslet krav om at deler av rettssaken skal føres for lukkede dører av hensyn til Anne Grete Vollums datter, som overlevde voldshandlingene i familiens hjem på Skogmo i Overhalla.

I rettssaken deltar to bistandsadvokater – Inger Johanne Dehli og Gunhild Bergan – som skal ivareta interessene til Vollums datter og de pårørende.

Det er ventet at bistandsadvokatene vil fremme store erstatningskrav på vegne av sine klienter.

Aktor, førstestatsadvokat Jan Henrik Dahle, vil føre 16 vitner, de fleste politifolk som har deltatt i etterforskningen. Forsvareren har stevnet to vitner, som skal forklare seg om sitt kjennskap til Mirzaolimov under hans opphold i Norge. Bevisførselen omfatter også rapporter og forklaringer fra psykiatrisk og medisinsk sakkyndige.

(NTB)