Erkjenner ikke straffskyld

Mann i 40-årene siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  En mann  i slutten av 40-årene er pågrepet, siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, i Halsa kommune på Nordmøre. Den avdøde er en 49 år gammel mann.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld, sier forsvarer Magnhild Pape Mering til Dagbladet.no. Mannen har vært i avhør tidligere i dag.

Pårørende varslet

Det var klokka 7 i dag tidlig, at politiet fikk melding om at en person var funnet død i Halsa.

- Vi kjenner identideten til avdøde og de pårørende er varslet, sier politiadvokat Anne Berit Lian. Hun forteller at politet utover kvelden forsetter med tekniske undersøkelser, men vil verken si noe om et eventulet drapsvåpen eller mulig motiv for ugjerningen.

Saken etterforskes som et mistenkelig dødsfall, og i 17-tida i ettermiddag var ikke Kripos koblet inn i saken.

- Vi har blitt orientert om at noe har skjedd i Halsa, men har foreløpig ikke blitt bedt om å bistå. Det vil bli avklart i morgen, sier Phillip Fossnes, vaktleder ved Kripos.

Litt senere i kveld blir det klart at politiet kommer til å be om slik hjelp.

Foto: Dagbladet.no-tipser
Foto: Dagbladet.no-tipser Vis mer

- Vi kommer nå til å be om teknisk bistand fra Kripos. Vi har ennå ikke tatt stilling til om vi skal be om taktisk bistand, sier politiadvokat Lian til Adressa.

Dødsfallet skjedde på Vågland i Halsa, en kommune med knappe 1700 innbyggere.

PÅGREPET I FORBINDELSE MED DØDSFALL: En person er pågrepet og siktet i forbindelse med et dødsfall som skal ha skjedd i denne boligen i Halsa kommune på Nordmøre. Foto: Dagbladet.no-tipser
PÅGREPET I FORBINDELSE MED DØDSFALL: En person er pågrepet og siktet i forbindelse med et dødsfall som skal ha skjedd i denne boligen i Halsa kommune på Nordmøre. Foto: Dagbladet.no-tipser Vis mer