Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erkjenner også overgrep

23-åringen som er siktet for drapet på Anja Weløy (21) Aarseth erkjenner også seksuelle overgrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 23 år gamle mannen som er siktet for drapet på Anja Weløy Aarseth (21) erkjenner også å ha forgrepet seg seksuelt mot 21-åringen.

Han har tidligere innrømmet å ha tatt livet av den unge studenten.

- Han erkjenner også overgrepet. Når det gjelder straffeskyld så har han ikke tatt stilling til dette, sier hans forsvarer Reidar Andresen.

Ifølge forsvareren er 23-åringen siktet for voldtekt og forsettelig drap. Andresen sier siktede kom med tilståelsen av seg selv under en innledende prat.

- Han valgte helt uoppfordret å si at dette har jeg gjort, dette vil jeg tilstå, sier han.

Erkjenner ikke ran
Den siktede erkjenner derimot ikke ransforsøket av Pluto Kiosk og Gatekjøkken noen timer før drapet, noe han også er siktet for. Ifølge forsvareren har han flere ganger gjentatt at han ikke har noe med ransforsøket å gjøre.

- Drapet erkjenner han, ransforsøket erkjenner han ikke. Han stiller seg helt uforstående til det. Han har ikke blitt utfordret på bevismaterialet, men har bare vært helt avvisende: Det har han ingenting med å gjøre, sier han om ranet, forteller advokaten.

Politiet siktet 23-åringen for ransforsøket allerede før pågripelsen i går, og mener en rekke vitneobservasjoner knytter ham til den første forbrytelsen drapskvelden. 

- Hvorfor han ikke vil vedkjenne seg ransforsøket, vil jeg ikke spekulere i, sier politiadvokat Yngve Skovly til Dagbladet.

Rusproblemer Forsvareren møter pressen etter å ha vært tilstede under avhør av siktede i dag.

Forsvareren forteller at den siktede har hatt narkotikaproblemer, som han til tross for flere forsøk på å bli rusfri hadde vært eskalerende.

- Han var inne i en hektisk rusperiode da dette skjedde, sier Reidar Andresen.

Da drapet skjedde var den siktede 23-åringen etter eget utsagt svært ruset. Han har ikke oppgitt noe motiv utover dette.

- Husker han hva som skjedde?

- Han husker dette så langt det er mulig ut fra at han var sterkt ruset, sier forsvareren, som sier siktede samarbeider med politiet.

Samtykker til fengsling 23-åringen har samtykket til varetektsfengsling i åtte uker, med restriksjoner.

- Han  ønsker ikke å møte i fengslingmøte, opplyser forsvareren.

Den siktede ble pågrepet i Ålesund i går. Han ble pågrepet fordi hans DNA var funnet på åstedet. 23-åringen er tidligere domfelt og ventet på å sone en kortere dom for vold og trusler.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling