Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Erkjenner straffskyld for å ha drept sin fraseparerte kone

Skal ha drept sin fraseparerte kone med kniv.

FUNNET DØD: Kvinnen ble funnet død i utkjørselen fra boligen like før klokka 1900 søndag kveld. Foto: Leif Stang/Dagbladet
FUNNET DØD: Kvinnen ble funnet død i utkjørselen fra boligen like før klokka 1900 søndag kveld. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN/OS (Dagbladet): Politiadvokat Inger-Lise Høyland sier til Dagbladet at det har framkommet i avhør med den drapssiktede mannen at han tok livet av sin fraseparerte kone med kniv.

- Jeg kan forøvrig fortelle at det ikke foreligger opplysninger om at siktede har vært påvirket av rus. Han er ikke tidligere straffet. Siktede har samarbeidet med politiet for å få opplyst det som har skjedd. Han har forklart seg om alle faktiske forhold i saken, og har erkjent straffskyld, sier Høyland.

- Ingen vitner til drapshandlingen Forsvarsadvokat Jostein Alvheim sier til Dagbladet at hans klient har det vanskelig. Paret har vært separert i ett par måneder, og bodde ikke lenger sammen. De har barn sammen.

- Det ble et langt avhør i natt. Vi holdt på fram til klokka 02.00. Han erkjenner straffskyld for å ha tatt livet av sin fraseparerte kone. Mer kan vi ikke kommentere om dette nå, sier Alvheim.

Politiet ønsker å framstille den drapssiktede mannen i 40-åra for varetektsfengsling tirsdag for Nordhordland tingrett tirsdag.

- Vi er tidlig i etterforskningen. Flere vitner må avhøres. Såvidt vi vet nå var det ingen vitner til selve drapshandlingen, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland.

Meldte seg selv Mannen meldte seg selv for politiet ved lensmannskontoret på Os i Hordaland søndag kveld. Han ble tatt med til politihuset i Bergen for å bli avhørt. Advokat Jostein Alvheim ble oppnevnt som hans forsvarer.

Mannens fraskilte kone er 39 år gammel. Hun ble funnet død i utkjørselen fra boligen i Lyseklosterveien. Politiet sperret av et stort område rundt boligen i går kveld. Kriminalteknikere jobbet på stedet utover kvelden og natta. Boligen ligger litt utenfor Os sentrum, i retning Lysekloster.

PÅTALEANSVARLIG: Politiadvokat Inger Lise Høyland er påtaleansvarlig. Foto: Marit Hommedal/SCANPIX
PÅTALEANSVARLIG: Politiadvokat Inger Lise Høyland er påtaleansvarlig. Foto: Marit Hommedal/SCANPIX Vis mer

- Dette er et rolig område med mange barnefamilier. Det er sterkt å oppleve at noe slikt kan skje her, sa naboer som fulgte politiets arbeid på stedet i går kveld.

Kriseteam Os kommune stiller med sitt kriseteam for alle berørte av drapet.

- Dette en en dypt tragisk sak. Vi vil bistå med alle våre ressurser for alle som trenger hjelp, sa ordfører Terje Søviknes til Dagbladet søndag kveld.

KRIMINALTEKNIKERE: Kriminalteknikere jobbet på åstedet i går kveld og natt til i dag.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
KRIMINALTEKNIKERE: Kriminalteknikere jobbet på åstedet i går kveld og natt til i dag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart