Erkjenner straffskyld for drap på stefar

Stakk ham 21 ganger med kniv i Fevik.

ERKJENNER DRAP: En 44 år gammel kvinne møter tirsdag i Aust-Agder tingrett tiltalt for å ha knivdrept sin stefar på Fevik ved Grimstad i fjor.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
ERKJENNER DRAP: En 44 år gammel kvinne møter tirsdag i Aust-Agder tingrett tiltalt for å ha knivdrept sin stefar på Fevik ved Grimstad i fjor. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 44 år gammel kvinne møter tirsdag i Aust-Agder tingrett tiltalt for å ha knivdrept sin stefar på Fevik ved Grimstad i fjor.

Kvinnen har erkjent de faktiske forhold og straffskyld for tiltalen om forsettlig drap, skriver VG.

Ifølge tiltalen knivstakk kvinnen sin 66 år gamle stefar i brystet, buken, ryggen og armen. Mannen blødde i hjel som følge av stikkskadene i brystet. I alt 21 knivstikk ble påført mannen. Prøver tatt av kvinnen etter pågripelsen 5. september i fjor, viser at hun var ruset på piller.

Kvinnen mente stefaren var pedofil og tok livet av mannen for å forhindre eventuelle nye overgrep, skriver avisen. Hun forsonet seg aldri med at mannen ble frifunnet etter å ha stått tiltalt for seksuelle overgrep mot hennes egne døtre for ti år siden. Den gang mente retten at han hadde utført grenseoverskridende handlinger, men at det ikke var bevis nok til å straffedømme mannen.

(NTB)