TRUET: Finansminister Sigbjørn Johnsen vil selv møte som vitne i rettssaken mot en 45 år gammel mann som har erkjent trusler mot Johnsen og hans familie i sommer. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
TRUET: Finansminister Sigbjørn Johnsen vil selv møte som vitne i rettssaken mot en 45 år gammel mann som har erkjent trusler mot Johnsen og hans familie i sommer. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.Vis mer

Erkjenner straffskyld for trusler mot Sigbjørn Johnsen

Finansministeren vil selv møte som vitne i saken mot en 45 år gammel mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 45-årig mann erkjente straffskyld for trusler mot finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) og hans familie da rettssaken mot ham startet i Oslo tingrett i dag.

Det var 4. juni i år at 45-åringen leste inn en trussel med krav om penger på Johnsens mobilsvar. Mannen truet med å gi finansministeren nakkeskudd. Dagen etter ringte han også til Johnsens kone og datter og truet med å angripe dem.

Johnsen skal selv møte som vitne i saken.

Rettspsykiaterne har konkludert med at 45-åringen ikke er strafferettslig tilregnelig. Førstestatsadvokat Marit Bakkevik kommer derfor til å legge ned påstand om tvungent psykisk helsevern.

Forsvarer Oscar Ihlebæk bestrider at mannen er psykotisk i dag og kommer til å legge ned påstand om frifinnelse. 45-åringen har erkjent de faktiske forholdene i saken.

Strafferammen for denne type trusler mot en statsråd er fengsel i inntil 15 år.

(NTB).