Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erkjenner straffskyld

Lars Harnes og Daniel de Linde innrømmer straffskyld for væpnet ran på Aker Brygge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Både Bandidos-president Lars Harnes (36) og Daniel de Linde (25) erkjente straffskyld for ranet av DnBs filial på Aker Brygge da rettssaken mot dem startet i Oslo tingrett mandag. Medtiltalte Petter Tharaldsen (33) nektet skyld for samme forhold.

Alle tre er tiltalt for væpnet ran av DnBs filial på Aker Brygge den 30. august i fjor. Ved å vente på vekterne inne i banklokalet natt til den 30. august i fjor fikk ranerne med seg 2,7 millioner kroner. Alle tre ble tatt på fersk gjerning på utsiden av fullt bevæpnet opprørspoliti som skjøt seks varselskudd under pågripelsen.

Tharaldsen ble så redd at han hoppet i kanalen på Aker Brygge da politiet skjøt. Han hevder han ikke kan straffes for ranet ettersom han mener å trukket seg fra handlingen

- Denne saken starter ett minutt over halv to natt til mandag den 3. august i fjor. En person ringer til politiet og forteller om at det foregår et ran på Aker Brygge. To personer er inne i lokalene til DnB når vektere fra Hafslund ankommer banken, innledet statsadvokat Kim Ellertsen i retten.

I tiltalen går det fram at påtalemyndigheten vil be om forvaring for Lars Harnes. Det er bare et drøyt år siden han sist ble dømt i en straffesak og Ellertsen mener gjentakelsesfare tilsier en påstand om forvaring.

En av lekdommerne som var oppnevnt i saken ble etter protest fra forsvarerne byttet ut da saken startet, ettersom hun arbeidet i DnB-konsernet. (©NTB)

<B>RANER:</B> Bandidostopp Lars Harnes innrømmer straffskyld for et brutalt væpnet ran på Aker Brygge.