Erkjenner straffskyld

Pedofilitiltalt nordmann (48) i retten nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Klart jeg har ansvar. Jeg vet det er fryktelig galt det jeg har gjort. Det må jeg ta med meg resten av livet, sa den pedofilitiltalte 48-åringen i retten i dag da statsadvokat Pål K. Lønseth spurte ham ut om tiltalepostene.

Den 48 år gamle trønderen står tiltalt for menneskehandel og seksuelt misbruk av flere unge gutter i Thailand.

Påtalemyndigheten mener at minst ett av de misbrukte barna er blitt formidlet videre til andre pedofile kontakter. Nordmannen skal ifølge tiltalen ha videreformidlet to gutter til to forskjellige pedofile menn, en fransk og en australsk statsborger. Begge disse skal ha misbrukt de unge guttene.

Særlig krenkende

Det er første gang en nordmann står tiltalt for menneskehandel.

Rettssaken startet i Oslo tingrett i dag, og mannen erkjente straffskyld for ti av tiltalepunktene, og delvis straffskyld for åtte punkter. 48-åringen er tiltalt for seksuell omgang med barn under både 14 og 16 år, der enkelte overgrep karakteriseres som særlig krenkende.

Svært mange av overgrepene ble fotografert. Mannen er også tiltalt for å ha produsert, videreformidlet og innført barneporno til Norge.

Da politiet ransaket mannens bolig i Oslo fant de 35734 bilder og 1307 filmer som viser seksuelle overgrep mot barn. Bildene og filmene skal ha blitt distribuert til pedofile nettverk via internett. 306 bilder og en film skal være produsert av mannen selv.

Erkjenner straffskyld

Risikerer forvaring

Overgrepene mot de thailandske guttene skal ha skjedd i perioden november 2004 til november 2005. Politiet sitter på et svært omfattende bevismateriale i saken.

I tiltalen er tatt forbehold om at det kan bli nedlagt påstand om forvaring. Seksuell omgang med barn under 14 år har en strafferamme på 21 års fengsel eller forvaring når overgrepene karakteriseres som særlig krenkende.

Det betyr at den 48-årige nordmannen risikerer lovens strengeste straff.