- Erkjenner utuktig omgang med mindreårige

Mannen i 40-åra som er siktet for voldtekt av to fem år gamle jenter i Asker erkjenner utuktig omgang med jentene, men nekter straffskyld for voldtekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDVIKA (Dagbladet): En mann i 40-åra ble i går ettermiddag pågrepet for voldtekt av to fem år gamle jenter i et skogholt på Borgen i Asker. Etter at saken om de to jentene ble omtalt, ble han også mistenkt for å stå bak nok et overgrep i samme område.

Varetektsfengslet Mannen ble i dag varetektsfengslet i fire uker, uten restriksjoner, siktet for voldtekt etter straffelovens paragraf 192, andre ledd.

- Han erkjenner utuktig omgang med mindreårlige, men erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, som går på voldtektslovgivningen, sier mannens advokat Cecilie Nakstad til Dagbladet.

Hun sier at mannen først ble siktet for utuktig omgang, og at siktelsen deretter ble utvidet til voldtekt.

- Vi er uenige i lovanvendelsen her. Ut i fra det jentene har forklart er ikke dette en voldtekt. Dette er alvorlig nok, men vi mener det ikke er voldtekt, sier Nakstad.

Politiet står fast på at det de to jentene har forklart om hendelsene 2. august gjør det naturlig å sikte mannen for voldtekt.

Lukket rett Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører. Også fengslingskjennelsen vil bli unntatt offentlighet.

- Ofrene er så unge som fem år, og krever særlig vern. Dessuten er det så tidlig i etterforskningen at det finnes muligheter for at forholdene kan være mer omfattende enn siktelsen tilsier, sier dommer Nina Mår.  

- Samarbeider Mannens forsvarer sier at den overgrepssiktede vil samarbeide.

- Han samtykker til fengsling, og har vært samarbeidsvillig i avhør, sier advokat Cecilie Nakstad til Dagbladet.

Skogholtet der overgrepene mot de to fem år gamle jentene skjedde har vært et yndet lekeområde for barna i borettslaget på Borgen. Lekestativer står oppstilt til fri bruk ved siden av skogholtet. Ifølge TV 2 skal de to fem år gamle jentene ha blitt påført bind for øynene og ført inn i skogen fra lekeplassen.

Frykter flere saker Et tredje offer dukket opp etter at saken med de to femåringene ble omtalt i media.

VOLDTEKT: Det er i dette området de to fem år gamle jentene skal ha blitt påført bind på øynene og ført inn i skogen. Der mener politiet at de to jentene ble voldtatt av en mann i 40-åra. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet
VOLDTEKT: Det er i dette området de to fem år gamle jentene skal ha blitt påført bind på øynene og ført inn i skogen. Der mener politiet at de to jentene ble voldtatt av en mann i 40-åra. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet Vis mer

- Den nye saken han er mistenkt i har dukket opp som følge av oppmerksomheten rundt de to andre sakene, sier politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe til Dagbladet.

Fengslingsmøtet i dag skal ha blitt utsatt fordi politiet ønsket at personen som meldte fra om det siste overgrepet skulle i dommeravhør før mannen ble framstilt for fengsling. Nå frykter politiet at flere saker kan dukke opp.

- Vi er tidlig i etterforskningen, så det finnes muligheter for at det kan dukke opp flere saker her, sier Ravlo Backe.