SIKTET: Fangevokteren Joyce Mitchell er siktet for å ha hjulpet de drapsdømte fangene Richard Matt (48) og David Sweat (35), med å rømme fra høysikkerhetsfengselet Clinton Correctional Facility i delstaten New York 6. juni.
Foto: G.N. Miller/NY Post/Reuters/Scanpix
SIKTET: Fangevokteren Joyce Mitchell er siktet for å ha hjulpet de drapsdømte fangene Richard Matt (48) og David Sweat (35), med å rømme fra høysikkerhetsfengselet Clinton Correctional Facility i delstaten New York 6. juni. Foto: G.N. Miller/NY Post/Reuters/ScanpixVis mer

- Erkjente for ektemannen at hun hjalp fangene med flukten

Kvinnelig fangevokter siktet for å ha gitt rømlingene verktøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fangevokteren Joyce Mitchell (51) er siktet for å ha hjulpet de drapsdømte fangene Richard Matt (48) og David Sweat (35), med å rømme fra høysikkerhetsfengselet Clinton Correctional Facility i delstaten New York 6. juni.

Hun risikerer åtte års fengsel dersom hun blir dømt etter siktelsen, men nekter straffskyld.

I et eksklusivt intervju med NBC's Today hevder ektemannen hennes, Lyle Michell, at kona Joyce har fortalt ham at hun ga mennene verktøy de trengte for å bryte seg ut av cella.

Ifølge politiet skal Joyce ha hatt et seksuelt forhold til en av fangene. Dette nekter hun for selv, ifølge ektemannen. Han sier i intervjuet at kona har sagt at hun hjalp fangene av frykt.

Lyle jobber også selv i fengselet, og sier til NBC at kona blant annet har fortalt at fangene hadde som plan å drepe ham.

Snevrer inn søket Matt og Sweat har vært på rømmen i tre uker. De forsvant ved å borre seg ut fra duoens celle med elektronisk verktøy. Ferden gikk videre gjennom tunneler og ut på åpen gate fra et kumlokk midt i en vei.

Over 800 politifolk har deltatt i søket og undersøkt hundrevis av tips fra publikum. Forrige uke uttalte guvernør i New York, Andrew Cuomo at fangene kunne være hvor som helst.

Men i helga ble jakten på nytt trappet opp etter at politiet lørdag mottok tips om at de to var observert gående langs en jernbanelinje vest i delstaten ved byen Friendship nær grensa til Pennsylvania.

I går hevdet en etterforskningskilde at politiet har funnet mennenes DNA i ei hytte, bare drøye 30 kilometer fra fengselet, skriver USA Today.

EKTEMANNEN: Mannen til den kvinnelige fengselsansatte som er siktet for å ha hjulpet fangene med flukten, hevder overfor NBC at kona har fortalt ham at hun ga fangene verktøy. Foto: NBC/XPOSUREPHOTOS.COM/SCANPIX
EKTEMANNEN: Mannen til den kvinnelige fengselsansatte som er siktet for å ha hjulpet fangene med flukten, hevder overfor NBC at kona har fortalt ham at hun ga fangene verktøy. Foto: NBC/XPOSUREPHOTOS.COM/SCANPIX Vis mer

Politiet ble oppmerksomme på hytta etter at et vitne på søndag oppga å ha sett noen som løp inn i skogen i området, ifølge The New York Times.

Ny video David Sweat er dømt til livstid i fengsel for drap. Richard Matt soner en dom på 25 års fengsel for kidnapping av en mann han senere slo til døde.

Han er blitt beskrevet som en kald og fryktløs mann av den tidligere etterforskningslederen som etterforsket drapssaken mot Matt, Gabriel DiBernardo (78).

- Han er den ondeste, mest grusomme personen jeg har møtt i mine 38 år som politi, sa 78-åringen til New York Times.

I dag har ABC News publisert det som skal være en gammel video av Matt. I videoen viser han fram en dartpil som han hevder er dynket i aids-smittet blod.

- Farlige Begge de to mennene regnes som farlige for allmennheten.

- Dersom de observeres, gå ikke nær dem. Ring 911 eller kontakt politiet i New York umiddelbart, sier myndighetene i en uttalelse.

Det er blitt utlovet en dusør på 100 000 dollar - eller 775 000 kroner - til den som kan bidra til at Matt og Sweat igjen havner bak murene
Det er blitt utlovet en dusør på 100 000 dollar - eller 775 000 kroner - til den som kan bidra til at Matt og Sweat igjen havner bak murene.

- Farlige David Sweat er dømt til livstid i fengsel for drap. Richard Matt soner en dom på 25 års fengsel for kidnapping av en mann som Matt senere slo til døde.

Han er blitt beskrevet som en kald og fryktløs mann av den tidligere etterforskningslederen som etterforsket drapssaken mot Matt, Gabriel DiBernardo (78).

- Han er den ondeste, mest grusomme personen jeg har møtt i mine 38 år som politi, sa 78-åringen til New York Times.

Begge regnes som farlige for allmennheten. Dersom de observeres, gå ikke nær dem. Ring 911 eller kontakt politiet i New York umiddelbart, sier myndighetene i en uttalelse.

Første rømningen Ifølge guvernør Cuomo er rømningen den første siden fengselet ble bygget i 1865.

PÅ RØMMEN: David Sweat (t.v.) og Richard Matt. Foto: EPA/NEW YORK STATE POLICE
PÅ RØMMEN: David Sweat (t.v.) og Richard Matt. Foto: EPA/NEW YORK STATE POLICE Vis mer

Langs rømningveien la Matt og Sweat igjen en gul lapp som de hadde tegnet et smilefjes på, og skrevet «ha en fin dag».

Det er foreløpig ikke bekreftet bakgrunnen for denne beskjeden.
Antall: Tags:

SNEVRER INN SØKET: Politiet skal ha funnet DNA fra fangene David Sweat og Richard Matt i ei hytte, som ligger drøye 30 kilometer fra fengselet de rømte fra i begynnelsen av måneden. Mer enn 800 politifolk deltar i søket etter mennene, som begge anses som svært farlige. Foto: Mike Groll/AP/Scanpix
SNEVRER INN SØKET: Politiet skal ha funnet DNA fra fangene David Sweat og Richard Matt i ei hytte, som ligger drøye 30 kilometer fra fengselet de rømte fra i begynnelsen av måneden. Mer enn 800 politifolk deltar i søket etter mennene, som begge anses som svært farlige. Foto: Mike Groll/AP/Scanpix Vis mer