Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erkjente ingenting

Til TV3 i går kveld Christer Pettersson at han kan ha stått bak mordet på Palme, men at det ikke nødvendigvis er slik. Etterpå var han forbannet over all oppmerksomheten han har fått etter tilståelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter sending ga Sveriges mest omtalte mann klart uttrykk for at han er møkklei av oppmerksomheten. Til den svenske avisa Aftonbladet, som var den eneste han ville la seg intervjue av, sa han:

- Jeg er lei av dette.

Han ga uttrykk for at han var skuffet over hvordan intervjuet gikk. På spørsmål om han fikk sagt det han skulle si, svarte han:

- Jeg forsøkte å svare på spørsmålene, men det spiller ingen rolle lenger. Kanskje er jeg den der djevelen som alle snakker om.

Det har vært enorm oppmerksomhet rundt Christer Pettersson den siste uka, etter at han gjennom en artikkel i Expressen erkjente å stå bak drapet på statsminister Olof Palme.

Tilståelsen kom i form av et innlegg til Expressens debattsider. Innlegget var skrevet av Petterssons venn Gert Fylking. Expressen betalte debattinnlegget på vanlig måte med 7000 kroner. Av denne summen fikk Pettersson 2000 kroner.

- Ville ha penger

For et ukjent pengebeløp stilte Christer Pettersson opp i Robert Aschbergs program «Folkhemmet» på svensk TV3 i går kveld.

Under det direktesendte programmet sa Pettersson at han kan stått bak mordet på Palme, men også at det ikke behøver å være slik. Om den signerte artikkelen i Expressen hvor han tilstår mordet, sa han i går kveld følgende:

- Jeg undertegnet fordi man ville jeg skulle undertegne.

Senere fortalte han at han undertegnet artikkelen fordi han kanskje ville tjene penger på det.

Det trodde ikke programleder Robert Aschberg på. Men de resterende spørsmålene førte ingen særlig nærmere sannheten.

- Betyr ingenting

Pettersson ble fulgt av vennen Gert Fylking før intervjuet og skal ha vært ganske nykter i studio. Men han er tydelig merket av et hardt liv og virket irritert under store deler av intervjuet.

- Christer, hvordan tror du at du skal kunne bli kvitt denne historien, spurte Aschberg.

- Ved å dø, svarte Pettersson, som ikke tror det har noen som helst betydning for Sverige om drapet blir oppklart eller ikke:

- Det betyr overhodet ingenting. De under 20 aner ikke hvem Palme var allikevel.

På spørsmål om hvorfor han skrev under på at det var han som skjøt Palme, svarte han at han håpet å få inn noen «ståler», eller penger.

- Var det så? gjentok intervjueren.

- Det kan du ge deg fan på, svarte Pettersson kontant.

Politi foran skjermen

- Det er i vår interesse å snakke med ham, sier sjef for Rikskriminalen Lars Nylén til Expressen.

Siden Pettersson i helga innrømmet at det var han som drepte Olof Palme har politiet av naturlige årsaker vært svært interessert i en prat med ham, men Pettersson har vært lite snakkesalig.

- I en vanskelig juridisk posisjon og i en unik situasjon gjør vi det som er passende ut fra vårt synspunkt. Vi driver ikke etterforskning i massemedia, sa Nylén.

Derfor satt Palme-etterforskerne klistret foran tv-skjermen. Intervjuet blir grundig analysert. Etterforskerne vil også samle inn alle andre intervjuer som er gjort med Petterson.

Men forhøre ham har de ikke gjort. Det er nemlig nesten umulig uten Petterssons eget samtykke. Etterforskerne undersøker nå muligheten for å hente ham inn til avhør mot hans vilje.

VARMER OPP: Christer Pettersson på en benk i Sollentuna denne uka.
Hele Norges coronakart