Hijab-saken i gang i Jæren tingrett:

Erkjente seg ikke skyldig da hijab-saken startet

Nektet hijab-kledd kvinne hårklipp.

I RETTEN: Frisør Merete Hodne i retten med sin advokat Kinda Ellefsen Eide.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
I RETTEN: Frisør Merete Hodne i retten med sin advokat Kinda Ellefsen Eide. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Torsdag morgen startet rettssaken i Jæren tingrett der frisøren Merete Hodne er tiltalt for å ha kastet ut en kunde fra salongen sin fordi kunden brukte hodeplagget hijab. Hodne erkjente ikke straffskyld da rettssaken startet.

Merete Hodne ankom salen sammen med flere støttespillere og venner, og satte seg først på tilhørerbenken inntil hennes advokat Kinda Ellefsen Eide kom og loset henne til tiltalebenken.

Rettssalen fylles opp av engasjerte tilhørere, der noen har kommet langveisfra for å få med seg saken.

– Dette diskuteres alle steder lokalt nå. Jeg er her for å høre begge sider, begge versjoner. Jeg stoler ikke på det som gjengis i mediene og på nett. Alle har sin holdning i bunn som påvirker, jeg vil ha sannheten, sier Brigt Rosland fra Klepp, til anerkjennende nikk fra en annen tilhører, Tom Hungerholt:

– Jeg kom med nattoget fra Oslo for å høre hva de sier selv, sier han til NTB.

Det er snart ett år siden Malika Bayan kom inn i frisørsalongen på Bryne. Hun spurte hva det kostet å farge håret, men fikk beskjed av innehaver Hodne om å komme seg ut. Ifølge tiltalen sa Hodne at Bayan måtte finne seg en annen plass, fordi Hodne ikke ville ta på sånne som henne. Bayan anmeldte hendelsen, Hodne ble ilagt et forelegg på 8.000 kroner, som hun nektet å betale.

Etter en rekke åpenhjertige uttalelser i pressen har Hodne nå fått seg advokat, Linda Ellefsen Eide, som sier at Hodne av hensyn til egen sikkerhet ikke uttaler seg til mediene mer.

– Jeg har fått munnkurv av advokaten, bekrefter Hodne overfor NTB torsdag morgen.

Hodne erkjenner ikke straffskyld etter tiltalen om at hun har nektet Malika Bayan service og tjenester på grunnlag av Bayans religiøse livssyn.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer