Erkjente seg ikke skyldig

Ingen av de fire som er tiltalt i AUF-saken erkjente straffeskyld da saken tok til i Oslo byrett i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire, Bjørn Jarle Røberg-Larsen, Anders Hornslien, Ragnar Bøe Elgsaas og Anders Greif Mathisen, er tiltalt for grovt bedrageri for å ha å trikset med kontingentinnbetaling og medlemstall i AUF i Oslo. Alle de fire er fra Oslo.

  I tillegg er tidligere ungdomssekretær i Oslo AUF, Bjørn Jarle Røberg-Larsen (24) tiltalt for grovt underslag. Han har tidligere erkjent at han drev med medlemstriksing slik at organisasjonen skulle få høyere tilskudd til driften fra staten, men erkjenner seg ikke straffeskyldig også på dette punktet.

  En rekke toppolitikere er blant de over 100 vitnene som er stevnet i saken. På vitnelisten står blant andre Thorbjørn jagland, Jens Stoltenberg, Odvar Nordli, Bjørn Tore Godal, Ronald Bye, Sigurd Johnsen, Kjell Opseth og Guro Fjellanger. Flere av disse kan komme til å slippe å vitne i saken, fordi byretten har besluttet å snu vitnerekkefølgen, noe som er i strid med vanlig praksis.

Det er satt av 12 uker til saken. Det er satt av 12 uker til saken. Forsvarere er Tor Erling Staff og Sigurd J. Klomsæt. Staff er forsvarer for Røberg-Larsen, Klomsæt for de tre øvrige.

(NTB)

<B>IKKE SKYLDIG?</B> Bjørn Jarle Røberg-Larsen (t.h.) erklærte seg ikke skyldig da AUF-saken startet i Oslo byrett mandag. Her er han med sin forsvarer Tor Erling Staff.
Bjørn Jarle Røberg-Larsen