USA:

- Erklær katastrofe

Vest i USA lider både mennesker, dyr og avlinger av tørke og rekordhøye temperaturer - samtidig som statene for tida kjemper mot 100 skogbranner. Nå ber folkevalgte presidenten om å erklære katastrofe.

TØRKE: Lake Oroville, som ligger nord i California, er blant innsjøene som nå opplever ekstremt lav vannstand som følge av tørke. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rekordhøye temperaturer og skogbranner herjer i flere av statene vest i USA.

Nå oppfordrer kongressledere president Joe Biden om å erklære tørkekatastrofe i vest. Dette skriver NBC.

Dagbladet har tidligere skrevet om at amerikanske myndigheter erklærer den første offisielle vannmangelen for den viktigste elva i den sørvestlige delen av USA.

Brevet er signert av demokratene Joe Neguse (Colorado) og Jared Huffman (California), som begge representerer distrikter herjet av tørke og skogbrann.

I brevet ber de Biden-administrasjonen om å frigjøre ytterligere ressurser til å hjelpe samfunn vest i USA, som nå står overfor vannkutt som følge av at forsyningene avtar i rekordfart.

- Truer med å ødelegge

- Det er lite eller ikke noe husdyrfor tilgjengelig i vesten, og bønder vurderer å selge både husdyr og land. Mange dyr lider som følge av branner og vannmangel, skriver Neguse og Huffman.

Brevet støtter opp under en forespørsel til Biden-administrasjonen tidligere denne måneden, fra guvernørene i California, Colorado, Idaho, Montana, Nevada, New Mexico, North Dakota, Oregon, Utah og Washington.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer