Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erklærer 22. november offisiell minnedag for JFK

President Barack Obama hedrer sin forgjenger.

MINNES JFK: USAs president, Barack Obama (t.v.) sammen med enka etter Robert F. Kennedy, Ethel Kennedy og tidligere president Bill Clinton under en minnemarkering for John F. Kennedy i Washington D.C. onsdag. Foto: AFP PHOTO/Mandel NGAN
MINNES JFK: USAs president, Barack Obama (t.v.) sammen med enka etter Robert F. Kennedy, Ethel Kennedy og tidligere president Bill Clinton under en minnemarkering for John F. Kennedy i Washington D.C. onsdag. Foto: AFP PHOTO/Mandel NGAN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DALLAS (Dagbladet): USAs president, Barack Obama erklærte i dag at 22. november 2013 skal være en minnedag for John F. Kennedy. Det er 50-årsdagen for drapet på presidenten.

Les alt om Kennedy-drapet.

- Med en bred visjon og en voksende, men edruelig idealisme ba Kennedy en generasjon om å stille opp og samle landet til storhet. I dag ærer vi hans minne og feirer hans varige betydning i amerikansk historie, skriver Obama i erklæringen.

Onsdag la Obama ned en krans på graven til Kennedy på æresgravlunden Arlington sammen med kona og det tidligere presidentekteparet Bill og Hillary Clinton. I dag møter han representanter for Fredskorpset, som Kennedy grunnla, i Det hvite hus.

- På sine tre år som president i USA, taklet John F. Kennedy noen av de mest farefulle testene i Den kalde krigen og ledet USA til en lys ny tid, skriver Obama og nevner Cuba-krisa og talen han holdt i det delte Berlin.

Obama berømmer også Kennedys innsats for borgerrettigheter og slutten på segregering i USA, og for innsatsen for likelønn for kvinner.

- Selv om president Kennedys liv ble tragisk kort, vil visjonene hans leve videre i generasjonene han inspirerte. La oss i dag og i tiårene som kommer bære arven hans framover, skriver Obama.