Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erklærer seier over Aten-brannene

Nå starter kampen brannene andre steder i Hellas.

ETTERSLUKKING: En brannmann driver med etterslokning i landsbyen Porto Germeno vest for Aten, etter de voldsomme brannene som har herjet i områdene rundt hovedstaden de siste dagene. Tusenvis av mennesker har måttet flykte, men ingen skal ha omkommet i brannene. Foto: Reuters/SCANPIX
ETTERSLUKKING: En brannmann driver med etterslokning i landsbyen Porto Germeno vest for Aten, etter de voldsomme brannene som har herjet i områdene rundt hovedstaden de siste dagene. Tusenvis av mennesker har måttet flykte, men ingen skal ha omkommet i brannene. Foto: Reuters/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Greske brannmannskaper erklærer seier over brannene som har truet Aten de siste dagene. Nå starter kampen mot branner som herjer andre steder i Hellas.

- Situasjonen er under kontroll, vi har nå ingen aktive brannfronter nær Aten. Men vi vil fortsatt ha brannmannskaper ute i terrenget for å overvåke mulige, nye utbrudd, sier en talskvinne for greske brannmyndigheter.

Myndighetene har nå besluttet å sende vannbombefly til andre steder i Hellas, der branner fortsatt herjer. Det er områdene rundt Kithaironas-fjellet, vest for Aten og Karystos, på øya Evia, men disse brannene truer ikke bebodde områder. Spania vil i løpet av tirsdagen sende to vannbombefly for å støtte Hellas i kampen for å slukke også disse brannene.

Over 500 greske brannmenn, med støtte fra Østerrike, Kypros, Frankrike, Italia og Tyrkia, har kjempet en tøff kamp mot de kraftige brannene øst og nordøst for Aten. Brannene har ødelagt mer en 20.000 hektar med skog og dyrket mark og gjort skade på mange hus. Myndighetene har opplyst at rundt 150 hus har fått skader, og trolig er mange av disse helt ødelagt.

To personer skal ha kommet til skade under brannene, men ingen skal ha omkommet. Flere tusen mennesker måtte flykte, men bare et mindre antall har trengt hjelp til å finne husly.

I 2007 omkom 77 mennesker i kraftige branner rundt om i Hellas.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media