Erklærer Sharon permanent ufør

Sharons regjeringstid er formelt over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag erklærte Israels regjering at Sharon er permanent arbeidsudyktig. Dermed er Sharons femårige regjeringsstyre offisielt over, melder AP.

Sharon fikk slag 4. januar og har vært i koma siden.

Ehud Olmert, Sharons høyre hånd, tok umiddelbart over posten som midlertidig statsminister, og har siden vunnet nasjonale valg som leder av sentrumspartiet Kadima. Dermed har han fått ansvaret for å forme en koalisjonsregjering.

Erklæring symbolsk

Dagens erklæring er mest symbolsk, ettersom Olmert allerede har ledet landet siden januar, og siden medisinske eksperter regner med at Sharons helsesituasjon ikke vil endre seg.

Etter israelsk lov kan en midlertidig statsminister bare sitte i 100 dager før en offisiell etterfølger skal innsettes. Denne fristen går ut på fredag, men fordi den jødiske påskefeiringen begynner onsdag, er er avgjørelsen fremskyndet.

Sahron har vært bevisstløs siden slaget. I forrige uke satte kirurger inn en bit av hjerneskallen de i en tidligere operasjon hadde fjernet. Det var Sharons åttende operasjon siden 4. januar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer