Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erklærer unntakstilstand før snøstormen

Venter på «Snowmageddon».

FØR STORMEN: Manhattan i lett snøvær og vind i dag. Snøværet begynte ved 13-tiden, lokal tid, og vil tilta i styrke ut over kvelden og natten. 35 millioner mennesker kan våkne til 75 centimeter snø tirsdag morgen, noe som vil føre til trafikkaos og stillstand på den amerikanske nordøstkysten. Foto:   Spencer Platt/Getty Images/AFP
FØR STORMEN: Manhattan i lett snøvær og vind i dag. Snøværet begynte ved 13-tiden, lokal tid, og vil tilta i styrke ut over kvelden og natten. 35 millioner mennesker kan våkne til 75 centimeter snø tirsdag morgen, noe som vil føre til trafikkaos og stillstand på den amerikanske nordøstkysten. Foto: Spencer Platt/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordøstkysten av USA venter nå på det som omtales som tidenes snøstorm, som etter alle solemerker blir den verste dette århundret.

Ifølge National Weather Service er det ventet fra 50 til 80 centimeter snø i løpet av de neste 36 timene, og kuling med storm i kastene.

Snøværet er allerede i gang i New York. De største snømengdene er ventet å komme i fra i kveld, lokal tid, og igjennom natten.

- Jeg vil at alle skal skjønne at vi - mest sannsynlig - venter på én av de største snøstormene i byens historie, sier New York-borgermester Bill de Blasio.

- Jeg ber alle forberede seg til noe som er verre enn vi noen gang har sett. Hold dere i sikkerhet. Gjør dere klare til ekstremvær. Ikke undervurder stormen, sier borgermesteren.

Unntakstilstand Guvernør Daniel Malloy i Connecticut har erklært unntakstilstand (state of emergency), Det samme har guvernør Chris Christie i New Jersey og guvernør Andrew Cuomo i New York.

- Naturen kommer igjen på besøk til oss på en ekstrem måte. Vi får en snøstorm, en alvorlig snøstorm, som vi ikke kan ta lett på, sier Cuomo.

Folk oppfordres til å holde seg borte fra veiene. Mer enn 5000 flyavganger er kansellert, og T-banenettet opererer med svært begrenset kapasitet.

Overlevelsesutstyr The National Weather Service anbefaler kort og godt folk om ikke å bevege seg ute - med mindre de har med seg «overlevelsesutstyr».

«Snø og sterk vind vil føre til whiteout, som gjør reise ekstremt farlig. Ikke reis noe sted. Må du reise, ha med deg overlevelsesutstyr. Blir du stående fast, bli ved bilen din. Alle unødvendige reiser bør avlyses fra mandag ettermiddag.»

RIBBET: Folk har hamstret dagligvarer langs hele østkysten. her i Port Washington, new York var det fortsatt mulig å få seg enb pose bagels. Foto:  REUTERS/Shannon Stapleton
RIBBET: Folk har hamstret dagligvarer langs hele østkysten. her i Port Washington, new York var det fortsatt mulig å få seg enb pose bagels. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton Vis mer

De amerikanske TV-stasjonenes meteorologer har overgått hverandre i å hause opp værfenomenet. «Snowmageddon» og «Icezilla» er blant navnene stormen er blitt tildelt.

Det er varslet om mulige strømbrudd som følge av snøstormen, og folk har rensket butikkhyller for mat, dopapir, ulltepper og snøskuffer, i påvente av det som i beste fall blir et innedøgn. Som en av TV-meteorologene sa:

- You are not going anywhere on tuesday.

KANSELLERT: Logan international Airport i Boston er blant flyplassene som har kansellert avganger. Over 5000 flyavganger er så lang kansellert. Foto:  Darren McCollester/Getty Images/AFP
KANSELLERT: Logan international Airport i Boston er blant flyplassene som har kansellert avganger. Over 5000 flyavganger er så lang kansellert. Foto: Darren McCollester/Getty Images/AFP Vis mer