Erklærer unntakstilstand før snøstormen

Venter på «Snowmageddon».

FØR STORMEN: Manhattan i lett snøvær og vind i dag. Snøværet begynte ved 13-tiden, lokal tid, og vil tilta i styrke ut over kvelden og natten. 35 millioner mennesker kan våkne til 75 centimeter snø tirsdag morgen, noe som vil føre til trafikkaos og stillstand på den amerikanske nordøstkysten. Foto:   Spencer Platt/Getty Images/AFP
FØR STORMEN: Manhattan i lett snøvær og vind i dag. Snøværet begynte ved 13-tiden, lokal tid, og vil tilta i styrke ut over kvelden og natten. 35 millioner mennesker kan våkne til 75 centimeter snø tirsdag morgen, noe som vil føre til trafikkaos og stillstand på den amerikanske nordøstkysten. Foto: Spencer Platt/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nordøstkysten av USA venter nå på det som omtales som tidenes snøstorm, som etter alle solemerker blir den verste dette århundret.

Ifølge National Weather Service er det ventet fra 50 til 80 centimeter snø i løpet av de neste 36 timene, og kuling med storm i kastene.

Snøværet er allerede i gang i New York. De største snømengdene er ventet å komme i fra i kveld, lokal tid, og igjennom natten.

- Jeg vil at alle skal skjønne at vi - mest sannsynlig - venter på én av de største snøstormene i byens historie, sier New York-borgermester Bill de Blasio.

- Jeg ber alle forberede seg til noe som er verre enn vi noen gang har sett. Hold dere i sikkerhet. Gjør dere klare til ekstremvær. Ikke undervurder stormen, sier borgermesteren.

Unntakstilstand Guvernør Daniel Malloy i Connecticut har erklært unntakstilstand (state of emergency), Det samme har guvernør Chris Christie i New Jersey og guvernør Andrew Cuomo i New York.

- Naturen kommer igjen på besøk til oss på en ekstrem måte. Vi får en snøstorm, en alvorlig snøstorm, som vi ikke kan ta lett på, sier Cuomo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.