KAOS: Det endte i kaos i Ferguson under en ettårsmarkering for politidrapet på Michael Brown. Flere er arrestert, og  det er erklært unntakstilstand i forstaden. Foto: Kris Trgovich/Demotix/Corbis/NTB scanpix
KAOS: Det endte i kaos i Ferguson under en ettårsmarkering for politidrapet på Michael Brown. Flere er arrestert, og det er erklært unntakstilstand i forstaden. Foto: Kris Trgovich/Demotix/Corbis/NTB scanpixVis mer

Erklærer unntakstilstand i Ferguson. Ettårsmarkering for politidrapet på Michael Brown endte i vold

18-åring siktet for å ha skutt mot politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

St. Louis fylke erklærer unntakstilstand etter uroen i forstaden Ferguson i den amerikanske delstaten Missouri. En kritisk skadd 18-åring er siktet for å ha skutt mot politiet.

St. Louis' fylkesrådmann Steve Stenger sier mandag at fylkets politistyrke umiddelbart vil overta «politiets kriseledelse» i Ferguson og omkringliggende distrikter.

- I lys av den siste nattens vold og uro i byen Ferguson, og muligheten for skade på personer og eiendom, benytter jeg min autoritet som fylkesrådmann til å erklære unntakstilstand med umiddelbar virkning, sier Stenger i en pressemelding.

Samtidig ble det kjent at påtalemyndigheten i den amerikanske delstaten Missouri har siktet 18 år gamle Tyrone Harris for angrep på politiet.

Kritisk skadd En fredelig ettårsmarkering av politiets drap på den svarte tenåringen Michael Brown i St. Louis-forstaden Ferguson endte i en ny skyteepisode søndag kveld.

18 år gamle Harris var mandag fortsatt innlagt på sykehus med kritiske skader. Ifølge politiet åpnet mannen ild mot dem, og politiet skjøt tilbake. 18-åringen skal ifølge lokale medier ha vært en nær venn av Michael Brown.

Harris er nå siktet for fire tilfeller av angrep mot politiet, og mistenkes for å ha avfyrt skudd mot politifolkene søndag kveld.

Fredelig markering Markeringene søndag startet med at hundrevis samlet seg på stedet der Michael Brown ble drept for ett år siden. Det ble holdt taler, og siden gikk mange videre til en minnegudstjeneste. Senere på kvelden ble imidlertid protestene voldelige, og politiet skal ha åpnet ild i forbindelse med skyting på åpen gate.

Publikum sprang vekk og gjemte seg bak biler, og vitner forteller at de så politiet legge en blødende mann i bakken. Han ble etter hvert kjørt vekk i en ambulanse.

En politimann skal dessuten ha fått skader i ansiktet etter å ha blitt truffet av en murstein.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram