USA

Erklærer unntakstilstand i Louisiana

Orkanen «Barry» er på vei.

ORKAN PÅ VEI: Allerede onsdag formiddag lokal tid var gatene fylt med vann. Nå kommer det også en orkan. Foto: Reuters / NTB Scanpix.
ORKAN PÅ VEI: Allerede onsdag formiddag lokal tid var gatene fylt med vann. Nå kommer det også en orkan. Foto: Reuters / NTB Scanpix.Vis mer

Staten Louisiana i USA har erklært unntakstilstand i påvente av orkanen «Barry». Stormen er forventet å skape flom og store nedbørsmengder.

Derfor har guvernøren, John Bel Edwards, erklært unntakstilstand.

OVERSVØMMELSE: Massive vannmengder i New Orleans sine gater. Foto: Reuters / NTB Scanpix.
OVERSVØMMELSE: Massive vannmengder i New Orleans sine gater. Foto: Reuters / NTB Scanpix. Vis mer

- Det vil bli flom og mye regn som kommer til å påvirke alle deler av staten. Ingen skal ta lett på denne stormen, skriver guvernøren på Twitter.

Videre oppfordrer han innbyggerne til å starte å forberede seg på orkanen, ifølge CNN.

- Nå er tiden for å sjekke nødforsyningene dine og lage en plan for hva du og din familie, med dyr, skal gjøre. Jeg oppfordrer alle om å følge med i mediene for siste værmelding, og følge instruksjonene fra lokale tjenestemenn, sier han.

Det er et lavtrykk fra Mexico-Golfen som er på vei mot staten.

Onsdag kveld rammet et heftig uvær, regn og torden, New Orleans, noe som gjør at det allerede er flom i området. For eksempel er folk sett med kano på vei ut fra boligen sin.

Se dette innlegget på Instagram

Gotta take the pirouge out.

Et innlegg delt av Mindy Lancaster (@redfeather31)

Det er også forventet at flomvarselet blir utvidet til Texas, seint onsdag eller torsdag morgen.

Unntakstilstanden i Louisiana varer fram til 8. august med mindre innbyggerne får beskjed om noe annet. Det er ventet at Missisippi-elva når en topp på fredag.

Uværet er ventet å bli det verste siden orkanen Katrina i 2005.

Dagbladet følger saken.

ORKAN: Orkanen Michael gikk fra å være en tropisk storm, til nå å bli varslet som en orkan i kategori 4. Meteorologer frykter dette kan bli den verste stormen langs Floridas kyst noensinne. Video: NTB Scanpix Vis mer